Svētdien Esplanādē tiks iedegta Labo domu egle. FOTO
Apmeklētāji tiek aicināti vērot Trušu karalistē notiekošo.
Sabiedrība
2015. gada 27. novembris, 17:19

Svētdien Esplanādē tiks iedegta Labo domu egle. FOTO

Jauns.lv

Atzīmējot pirmo adventi un Ziemassvētku gaidīšanas laika sākšanos, 29.decembrī plkst.19 Esplanādes laukumā tiks iedegta labdarības iniciatīvas "LabieDarbi.lv" sagādātā Labo domu egle, kuru greznos tikai pašdarinātas rotas un novēlējumi, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Ieva Līne.

"Pašdarinātām lietām piemīt īpašs spēks un sirsnība, tāpēc šogad aicinām ikvienu iesaistīties Labo domu egles rotāšanā. Rokām gatavotie rotājumi ir skaistākā Ziemassvētku dāvana, kādu mēs varam saņemt, jo katrs tajā būs ielicis savas labās domas, vēlējumus un sirsnību. Mēs ticam, ka šogad visi kopā radīsim maģiskāko un sirsnīgāko egli, kas būs dāvana visiem Latvijas iedzīvotājiem šajos svētkos," norāda labdarības iniciatīvas "LabieDarbi.lv" vadītāja Jeļena Šļihta.

Jau no plkst.17 ikviens tiek aicināts piedalīties egles rotāšanā, vai nu līdzi ņemot savu pašdarināto rotājumu, vai arī to izgatavojot uz vietas šim nolūkam speciāli izveidotā darbnīcā. Ikvienam pašdarinātajam rotājumam tiks pievienota kartiņa ar novēlējumu, kas piedalīsies konkursā, kurā viens no dalībniekiem varēs laimēt dāvanu - jauniešu elka Mārtiņa Ruska koncertu savā mācību iestādē.

Pasākumu vadīs mūziķis, stilists un multimākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis.

Labo domu egles rotāšanas norisi tematiski papildinās laukumā novietotie lielie metāla burti "EGLE", pie kuriem ikviens varēs fotografēties, un interesantāko fotogrāfiju autoriem būs iespēja iegūt balvas. Jau otro gadu pēc kārtas ikvienam ziemas prieku baudītājam būs iespēja izmēģināt arī sešus metrus augsto un Latvijā lielāko sniegavīru-slidkalniņu, kā arī visi tiek aicināti vērot Trušu karalistē notiekošo.

Pasākuma dienā Esplanādes laukumā plkst.17 tiks atklāts arī tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš, ko pavadīs dažādas radošās aktivitātes, tostarp folkloras kopas "Dandari" un citu amatiermākslinieku uzstāšanās.

 


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas