Šajās brīvdienās Žagarkalns tomēr vēl neuzsāks darbu
Lai gan naktī uz ceturtdienu Žagarkalnā bija plānota sniega ražošana, šajā nedēļas nogalē atpūtniekiem tas vēl nebūs pieejams. Uzņēmumā gaida salu.
2015. gada 27. novembris, 23:57

Šajās brīvdienās Žagarkalns tomēr vēl neuzsāks darbu

Jauns.lv

Slēpošanas trase "Žagarkalns" šo sestdien tomēr vēl nesāks strādāt, kā bija plānots iepriekš, sacīja "Žagarkalns" Komunikācijas nodaļas vadītājs Vadims Kameņevs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka ir veiktas sniega ražošanas sistēmas pārbaudes, kurās konstatēts, ka tās ir kārtībā un gatavas darbam, tomēr "Žagarkalns" vēl nesāks darbu, jo laika apstākļi ir pārāk svārstīgi. "Gatavi darbam mēs esam, tomēr laika prognozes nobīdes dēļ vēl atvērt trases fiziski nav iespējams. Par to mēs nebēdājam, tagad tik jāgaida sals," teica Kameņevs.

Tāpat viņš atgādināja, ka sniega ražošanas sākšanai ir nepieciešamas vismaz divas diennaktis, kurās gaia temperatūra stabili turas mīnus četru grādu robežās.

Aģentūra BNS jau rakstīja - ja laikapstākļi pieturēsies gana auksti, sestdien varētu tikt atvērta pirmā slēpošanas trases "Žagarkalns" nogāze. Tostarp pārējie kalni gaida stiprāku salu.

Tāpat vēstīts, ka Latvijas slēpošanas  trases pamazām gatavojas ziemas sezonai, pārbaudot iekārtas un pilnveidojot pakalpojumu klāstu.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA