Drošības policija izpētījusi islāma fanātiķu draudus Baltijai un nāk klajā ar secinājumu
Iepriekš izlpatītā radikāļu video bija ziņots, ka ISIS iznīcināšot arī Lietuvu un Igauniju (Latvijas karogs vēstījumā nefigurēja). Drošības policija secinājus, ka video par draudiem Baltijai nav apliecinājums konkrētiem plāniem rīkot uzbrukumus.
Sabiedrība
2015. gada 30. novembris, 07:06

Drošības policija izpētījusi islāma fanātiķu draudus Baltijai un nāk klajā ar secinājumu

Jauns.lv

Teroristu organizācijas "Islāma valsts" ("Daesh") paziņojums par draudiem Baltijas valstīm Drošības policijas (DP) vērtējumā ir daļa no organizācijas īstenotās propagandas kampaņas pret saviem ideoloģiskajiem pretiniekiem, nevis apliecinājums konkrētiem plāniem rīkot uzbrukumus Baltijas valstīs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar publiski izskanējušām ziņām par "Daesh" izteiktajiem draudiem Baltijas valstīm DP norādīja, ka tās rīcībā šobrīd nav informācijas, kas liecinātu par reāliem un konkrētiem terorisma draudiem Latvijai.

"Daesh" un citi islāmistu teroristu grupējumi arī iepriekš vairākkārtīgi ir izplatījuši šāda veida propagandas paziņojumus pret valstīm, kas ir iesaistījušās starptautiskajā koalīcijā, norāda DP.

"Teroristu paziņojuma mērķis ir radīt paniku un bailes, taču šis paziņojums DP vērtējumā ir daļa no "Daesh" īstenotās propagandas kampaņas pret saviem ideoloģiskajiem pretiniekiem, nevis apliecinājums konkrētiem islāmistu teroristu plāniem rīkot uzbrukumus Baltijas valstīs. Līdz ar to šobrīd nav pamata paaugstināt terorisma draudu līmeni Latvijā", norāda DP.

Pēc Parīzes terora aktiem DP turpina darboties pastiprinātā režīmā, kas paredz intensīvāku terorisma draudu situācijas monitoringu un informācijas apmaiņu ar ārvalstu partneru dienestiem.

"Daesh" minētajā video sola iznīcināšanu koalīcijai, kas cīnās pret "Islāma valsti". Video attēloti 60 valstu karogi. Šajā koalīcijai ietilpst arī Lietuva un Igaunija, taču video nav redzams Latvijas karogs.

LETA/Foto: Reuters