Uģa Magoņa jaunākā deklarācija parāda iespaidīgu uzkrājumu pieaugumu
Uģa Magoņa bezskaidras naudas uzkrājumi šā gada laikā pieauguši 35,7 reizes.
Sabiedrība
2015. gada 30. novembris, 07:56

Uģa Magoņa jaunākā deklarācija parāda iespaidīgu uzkrājumu pieaugumu

Jauns.lv

Valsts kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" bijušā valdes priekšsēdētāja Uģa Maģoņa bezskaidras naudas uzkrājumi šā gada laikā pieauguši 35,7 reizes, sasniedzot 837,1 tūkstoti eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā Magoņa amatpersonas deklarācija, beidzot pildīt amata pienākumus šā gada 7.augustā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Magoņa ienākumi šogad bija 1,23 miljoni eiro. Tostarp visvairāk naudas - 1,2 miljonus eiro - viņš guva no Kiprā reģistrētas kompānijas "Claresanto Investments Ltd", bet 72,9 tūkstoši eiro bija viņa alga "Latvijas Dzelzceļā". Savukārt 26,7 tūkstošus eiro Magonis saņēma algā Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa projekta "Rail  Baltica II" kopuzņēmumā "RB  Rail".

Atbilstoši deklarācijai Magonis šogad kļuvis par 151 eiro vērtu kapitāldaļu turētāju uzņēmumā "Latvijas Balzams", savukārt Krievijā reģistrētajā kompānijā "Tretja Gruzoperevozočnaja Kompanija" viņš daļu sev piederošās akcijas pārdevis. Viņa īpašumā joprojām bija 7455 eiro vērtas kapitāldaļas uzņēmumā "Je enerģija".

Salīdzinot ar 2014.gada nogali, šogad nav mainījies Magonim piederošo nekustamo īpašumu skaits - beidzot pildīt amata pienākumus, viņš joprojām bija īpašnieks trim zemes gabaliem Ādažu novadā un vienam dzīvoklim Rīgā.  Tāpat Magoņa īpašumā joprojām bija 2009.gada vieglā pasažieru automašīna "Mercedes Benz CL 500", 1990.gada vieglais plašlietojuma automobilis "VAZ 2109", kā arī 2007.gada kuteris "Formula 310SS".

Tostarp deklarācija liecina, ka Magonis šogad dzēsis savas parādsaistības, kas vēl 2014.gada beigās bija 217,7 tūkstoši eiro.

Magonis šefs šogad veicis septiņus darījumus, kuru summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas. Tostarp vislielākais darījums saistīts ar pārdošanu, kas Magonim palīdzēja gūt 1,2 miljonu eiro ienākumus.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA