Ārkārtas situācija Ventspilī. Vējš norāvis slimnīcas jumta segumu. VIDEO. FOTO
Ventspils pilsētas domes vadība veic nepieciešamās darbības, lai pasūtītu neatkarīgu ekspertīzi situācijas izvērtēšanai. Gadījums tiks izvērtēts gan projektēšanas, gan darbu izpildes, gan būvuzraudzības līmenī
Novadu ziņas
2015. gada 30. novembris, 12:53

Ārkārtas situācija Ventspilī. Vējš norāvis slimnīcas jumta segumu. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Sakarā ar ārkārtas situāciju Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kad vētras rezultātā Ventspils slimnīcas ēkas korpusam tika norauta daļa jumta seguma, pašlaik tiek veikta atlikušā jumta seguma daļas nostiprināšana, informēja pašvaldības uzņēmumā "Ventspils nekustamie īpašumi".

Paralēli tiek veikta arī inženierkomunikāciju tehnisko caurumu aizvēršana, lai novērstu mitruma izplatīšanos. Turpinās stāvlaukuma attīrīšana. Par komunikāciju darbu atbildīgie dienesti - uzņēmumi "Volts" un "Caverion" - pārbaudījuši elektroapgādes un ventilācijas sistēmas.

Glābšanas darbos avārijas seku novēršanai iesaistīti aptuveni 40 cilvēki, tai skaitā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un lielākie Ventspils būvniecības uzņēmumi. Slimnīcas valde izsaka pateicību SIA "Samrode" un SIA "Ostas celtnieks" par atsaucību un nekavējošu ierašanos Ventspils slimnīcā, lai piedalītos vētras postījumu likvidēšanā.

Slimnīca informēja, ka saskaņā ar 2007.gadā veiktā iepirkuma par ārstniecības korpusu renovāciju rezultātiem šorīt vētrā norautā Ventspils slimnīcas jumta atjaunošanu 2008.gadā veikusi SIA "Rude K".

Ventspils pilsētas domes vadība veic nepieciešamās darbības, lai pasūtītu neatkarīgu ekspertīzi situācijas izvērtēšanai. Gadījums tiks izvērtēts gan projektēšanas, gan darbu izpildes, gan būvuzraudzības līmenī.

Ventspils slimnīcas ēkas ir apdrošinātas.

Jau ziņots, ka šorīt ap plkst.6.40 vētras rezultātā Ventspils slimnīcas ēkai tika norauts jumts aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Norautais jumta segums nokritis uz piecām blakus ēkai novietotām automašīnām, kurās tobrīd nav bijuši cilvēki. Slimnīcas personāls un pacienti nav apdraudēti.

Ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju - no Vasarnīcu ielas puses.

Vēja brāzmas Ventspilī 30.novembra rītā sasniedza 34 metrus sekundē.

 

LETA/Foto: Kārlis Lithens, Ventspils dome, Juris Presņikovs, PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi"