Pirmdienas rītā applūdis Bastejkalns. Šī problēma nav novēršama. FOTO
Plūdu dēļ krastā iznesti arī dažādi atkritumi.
Sabiedrība
2015. gada 30. novembris, 14:06

Pirmdienas rītā applūdis Bastejkalns. Šī problēma nav novēršama. FOTO

Jauns.lv

Pirmdienas rītā visai neierastu Bastejkalnu iemūžinājis kāds rīdzinieks. Ievērojami cēlies Rīgas kanāla ūdens līmenis, kā rezultātā vietās, kur tā tuvumā izvietoti soliņi un parasti pārvietojas gājēji šobrīd raitā tempā peld pīles un daži plastmasas maisiņi. Kas par to sakāms Rīgas domei?

Pīlēm prieki

„Šorīt pamanīju, ka liela daļa soliņu gar Rīgas kanālu Bastejkalnā ir gandrīz zem ūdens. Skats jau visai amizants – pīles, šķiet, sapriecājušās par jauno teritoriju un lavierē starp koka režģiem, kamēr cilvēki vienkārši stāv malā un uz to noraugās. Taču kaut kā nepatīkami, ka visādi citādi skaistais parks tādējādi tiek piemēslots, jo ūdens pacēlis un krastā izstūmis arī dažādus atkritumus,” par novēroto stāsta Krišjānis.

Plūdus Bastejkalnā izraisa vēja virziens

Par kārtību un tīrību Bastejkalnā atbild Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošais uzņēmums SIA „Rīgas meži”. Uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis, komentējot Bastejkalnā notiekošo, informē, ka šādi plūdi nav pirmais gadījums: „Laika apstākļus kontrolēt mēs nevaram. Šad tad tuvākie soliņi iegrimst, jo gan Daugavā, gan arī attiecīgi Rīgas kanālā paceļas ūdens līmenis – cik mums zināms, tas ir konkrēta vēja virziena dēļ.”

„Rīgas meži” pārstāvis apgalvo, ka novērst applūšanu pagaidām neesot iespēju – uzkopēji varot vien apsekot applūdušo teritoriju pēc tam, kad ūdens līmenis ir normalizējies un savākt plūdu izraisītos sanešus un atkritumus.

Kasjauns.lv / Foto: aculiecinieka foto