Maestro Paula virtuvē vairs neiespīdēs saule: viņa dzīvokļa logiem priekšā būvē viesnīcu
Maestro Raimonds Pauls norūpējies, jo nu vairs viņa virtuvē neiespīdēs saules gaisma. Priekšā saulei būs aizbūvēta viesnīca.
Sabiedrība
2015. gada 2. decembris, 07:11

Maestro Paula virtuvē vairs neiespīdēs saule: viņa dzīvokļa logiem priekšā būvē viesnīcu

Jauns.lv

Maestro Raimonda Paula dzīvoklī vairs neiespīdēs saules gaisam, jo iepretim viņa dzīvoklim Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī būvē pieczvaigžņu viesnīcu. Viņa cīņa pret viesnīcas būvi ir beigusies nesekmīgi un, pēc visa spriežot, maestro iebildumi situāciju nemainīs. Viesnīcu iecerēts atklāt nākamvasar.

Pauls „TV 24 Rīga” teic, ka nu viņš virtuvē visu dienu spiests dedzināt elektrisko gaismu, jo saules tajā vairs vispār neiespīd. „Pārdzīvojām karu, pārdzīvosim arī šo,” teic komponists.

Viņa un kaimiņu iebildumi pret viesnīcas būvi beigušies bez rezultātiem. Formāli viss ir kārtībā. Normatīvi paredz, ka starp būvēm ir jābūt četri metri un tie ir ievēroti, kaut arī tik mazs atstatums liedz logos iespīdēt saules gaismai. Rīgas domē ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas, lai būvniecība varētu notikt.

Tagad viesnīcas būvi vairs apturēt nevar, tai jau uzbūvēti vairāki stāvi. Paulu satrauc, ne tikai tas, ka jaunās viesnīcas būve atradīsies iepretim viņa logiem, bet arī tas, ka pašlaik darbi notiek ne tikai dienā, bet arī vēlās vakara stundās, tā viņam liedzot mierīgu dzīvi.

Viesnīcas būve kvartālā starp Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri un Jēkaba ielu iesākta šoruden un jau nākamgad jūnijā tur paredzēts atklāt pieczvaigžņu viesnīcu „Pullman Riga”. Viesnīcā plānoti 160 numuriņi, un tā kopumā varētu uzņemt 300 - 320 viesus. Plānots, ka viesnīcā būs 11 konferenču zāles, lielākajā no tām varēs uzņemt līdz 300 cilvēkiem. Viesnīcas augšējā stāvā plānots baseins un trenažieru zāle, vienots sporta komplekss ar skatu uz parku. Tāpat viesnīcā būs arī augstas klases restorāns, kā arī bārs.

 

Elmārs Barkāns/Foto: Rojs Maizītis, Ieva Lūka/LETA

Tēmas