Šis darbs uzvarējis Rīgas logo konkursā
Runā Rīga
2015. gada 2. decembris, 15:01

Šis darbs uzvarējis Rīgas logo konkursā

Jauns.lv

Rīgas logo konkursa vērtēšanas komisija par uzvarētāju atzinusi logo ar devīzi "Rīga – šeit cilvēki satiekas". Darba autors ir jelgavnieks Igors Bičkovs. Konkursa vērtēšanas komisijas locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela 15. decembrī pirms Rīgas domes sēdes pasniegs I.Bičkovam apbalvojumu par iegūto 1.vietu.

Konkursa uzvarētāja noteikšanā sakrita gan žūrijas komisijas, gan iedzīvotāju vērtējums sociālā tīkla Facebook Rīgas domes kontā. Par darbu "Rīga – šeit cilvēki satiekas" tika atdotas 1967 balsis. 

Taču visvairāk cilvēku  izmantoja  piedāvāto variantu – neatbalstīt nevienu no piedāvātajiem logo. Šādu izvēli pauduši 4447 sociālo tīklu lietotāji. Ņemot vērā lielo skaitu balsotāju, kas izteikušies pret visiem piedāvātajiem variantiem, uzvarējušais darbs nekļūs par Rīgas oficiālo logo,  nolēma žūrija.

"Uzvarētājs saņems 1.vietai paredzēto godalgu, un mēs šo logo, attiecīgi pielāgojot, visu 2016.gadu izmantosim pilsētas svētku noformējumā – Lieldienās, Jāņos, pilsētas svētkos, Ziemassvētkos. Šādam nolūkam labi piemērots ir gan logo, gan tā devīze – "Rīga – šeit cilvēki satiekas" " – žūrijas lēmumu pamato Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. "Bet Rīga pagaidām  vēl uz kādu laiku paliek  bez sava logotipa. Kā to radīt, par to domāsim atsevišķi."


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Elvis Dāgs-Vīgants / Publicitātes foto