Sabiedrība
2015. gada 2. decembris, 18:50

Būtiskas izmaiņas vilcienu kustības sarakstos Latgales virzienā

Jauns.lv

No š.g. 7. decembra līdz 18. decembrim posmā Šķirotava-Salaspils notiks signālvadības sistēmu modernizācijas darbi, tādēļ būtiski tiks samazināta vilcienu kustības intensitāte Ogres, Lielvārdes, Aizkraukles, Krustpils, Daugavpils, Zilupes un Madona virzienos. Vilcieni kursēs pēc īpaša saraksta, intervāli starp vilcieniem var pārsniegt 1.5 stundas, bet vairāku dīzeļvilcienu kustība tiks organizēta ar pārsēšanos.

AS Pasažieru vilciens atvainojas pasažieriem par neērtībām un aicina plānojot darba vai atpūtas gaitas, ņemt vērā izmaiņas vilcienu kustības sarakstos, kā arī apsvērt alternatīvas pārvietošanās iespējas. 

Rīta un vakara sastrēguma stundās tiks norīkoti maksimāli ietilpīgākie - 8 vagonu elektrovilcieni.

Ogres, Lielvārdes un Daugavpils (pārsēšanās uz vilcienu Aizkrauklē) pasažieriem tiks norīkoti speciāli AS „Pasažieru vilciens” autobusi, šajos autobusos būs derīgas visu veidu AS „Pasažieru vilciens” biļetes un pasažierus apkalpos AS „Pasažieru vilciens” konduktori. Autobusos būs ierobežota velosipēdu un bagāžas pārvadāšana.

Salaspils un Ogres pasažieru ērtībām Valsts SIA Autotransporta direkcija maršrutu tīklā norīkos papildu reisus un papildu autobusus esošo reisu ietvaros, kur pasažieri iegādāsies atbilstošas autobusu biļetes.

Lai atslogotu sastrēgumstundu vilcienu reisus, pasažieriem, kuru ikdienas gaitas nav strikti saplānotas, elektrovilcienu zonā piedāvāsim dienas vidus braucienus ar 50% atlaidi (sarakstā atzīmēti ar zaļu).

Vislielākās neērtības radīsies mūsu pastāvīgajiem pasažieriem, kas vilcienus izmanto rīta un vakara sastrēguma stundās. Liela daļa no tiem izmanto abonementa biļetes, tāpēc, lai daļēji kompensētu neērtības, pagarināsim abonementa biļešu derīguma termiņus. Mēneša un mēneša darba dienu abonementus, kuru darbības termiņa sākums ir no 14.novembra līdz 14.decembrim, pagarināsim par piecām dienām. Savukārt piecu dienu un nedēļas abonementus, kuru darbības termiņa sākums ir no 7. līdz 14.decembrim – par trīs dienām.

Pasažieri, kas izvēlēsies alternatīvu pārvietošanās veidu, abonementa biļetes varēs nodot kasēs, saņemot 100% apmērā no abonementa biļetes cenas par neizmantoto periodu. 100% kompensāciju pasažieri varēs saņemt no 7.līdz 18. decembrim un tā tiks attiecināta uz visām abonementa biļetēm, kuru darbības termiņa sākums ir līdz 15.decembrim.

Visiem minēto maršrutu dīzeļvilcienu maršrutiem tiks atceltas piemaksas par ātrumu un komfortu.

Darbi posmā Šķirotava- Salaspils tiek veikti, lai modernizētu signalizācijas sistēmu un paaugstinātu vilcienu kustības drošību. Pēc modernizācijas vilcienu kustība tiks nodrošināta uz informācijas tehnoloģijām balstītā sistēmā, samazinot cilvēka faktora klātbūtni un tādējādi uzlabotu satiksmes drošību.

Visa informācija par plānotajām izmaiņām šajā līnijā no 7. līdz 12.decembrim pieejama interneta vietnē www.pv.lv sadaļā „Izmaiņas vilcienu sarakstos”, PV mobilajā aplikācijā, www.1188.lv, vilcienu stacijās, pieturas punktos, kā arī zvanot uz AS „Pasažieru vilciens” klientu apkalpošanas centra tālruni 67232135, uzziņu dienestos 1188 vai 80001181.

Regīna Zommere / Foto: Evija Trifanova/LETA