Liela daļa Latvijas iedzīvotāju netērējas mūzikai: nedz to pērk, nedz iet uz koncertiem
Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju netērē naudu mūzikas iegādei. Diemžēl tiem, kas to dara, turpmāk par baudījumu nāksies maksāt dārgāk.
Kultūra
2015. gada 2. decembris, 20:24

Liela daļa Latvijas iedzīvotāju netērējas mūzikai: nedz to pērk, nedz iet uz koncertiem

Jauns.lv

Vairāk nekā trešdaļa jeb 38% Latvijas iedzīvotāju netērē naudu ne mūzikas ierakstu iegādei, ne koncertu vai festivālu apmeklējumiem, liecina jaunākie Latvijas izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) un pētījumu aģentūras "TNS" "Mūzikas patēriņa indeksa" rezultāti.

12% iedzīvotāju gadā mūzikas ierakstiem un koncertiem tērē līdz 10 eiro. Savukārt līdz 30 eiro tērē 14% iedzīvotāju, bet 13% respondentu gadā mūzikas iegādei tērē līdz 50 eiro. 13% gadā iztērē summu no 51 eiro līdz 100 eiro.

Vairāk nekā 100 eiro gadā mūzikas ierakstu iegādei un koncertu apmeklējumiem tērē tikai 6% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā.

"LaIPA Mūzikas patēriņa indeksa" jautājumi ir sadalīti divās daļās – regulārie jautājumi, kas attiecas uz iedzīvotāju mūzikas patēriņu un viedokli par mūzikas radītāju tiesību ievērošanu, un mainīgā jautājumu daļa, kuras mērķis ir noskaidrot sabiedrības attieksmi pret aktuālajiem notikumiem mūzikas nozarē.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA