Slidens! Cilvēki sūdzas par grūtu staigāšanu pie jaunizbūvētā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja
Skaistā, tikko renovētā muzeja nodošanu ekspluatācijai aizēnojušas vairāku cilvēku sūdzības. Tam aizmugurē izveidotais laukums esot slidens kā ledus.
Sabiedrība
2015. gada 3. decembris, 07:25

Slidens! Cilvēki sūdzas par grūtu staigāšanu pie jaunizbūvētā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja

Jauns.lv

Otrdien, 1.decembrī, pēc divu gadu ilgiem rekonstrukcijas darbiem tika atvērta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenā ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 10a. Cilvēkus gan nepatīkami pārsteidzis aiz muzeja izbūvētais laukums – tā segums atklāšanas dienā pēc lietus esot bijis varen slidens – tā, ka cilvēki knapi spējuši paiet nenokrītot. Kā būs ziemā, kad parādīsies apledojums?

„Tas rekonstruētais skvērs, kurā jauns betona segums, ir vājprāts gājējiem! Tas ārprātīgi slīd – cilvēki iet kā pa ledu, šļūkādami pāri. Vai ietaupīta nauda, tādu segumu tur uzliekot?” sašutumā vaicā kāda garāmgājēja. Viņa apgalvo, ka ziemā pa šo laukumu vispār nebūs iespējams pastaigāt: „Vakar vakarā, kad kaut kāds mitrums pasijājis no gaisa, tur bija kā slidotavā, bet ziema taču tikai sākas! Varbūt kāds ietaupījis materiālus un kaut ko nav piebēris tam cementam?”

Bērni slidinās kā pa ledu

Kāda cita rīdziniece apgalvo, ka vakar redzējusi, kā daži bērni tikko ekspluatācijā nodotās ēkas laukumu izmanto kā ledu – slidinoties un rotaļājoties. „Vakar arī ar draugiem bijām tur aizgājuši un sapratām, ka paiet normāli nevar. Mēs visi knapi turējāmies kājās,” stāsta sieviete.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs nodots ekspluatācijā.107 gadus nostāvēja bez remonta.2 gadus un 11 mēnešus ritē...

Posted by

Nils Ušakovs

on 

Tuesday, 1 December 2015

Ušakovs problēmu noliedz

Tikmēr cilvēku sāpi jau paspējis komentēt Rīgas pilsētas galva Nils Ušakovs. Savā feisbuka ierakstā galvaspilsētas mērs cildina pabeigto rekonstrukciju un atgādina, ka pirms tās muzejs veselus 107 gadus kalpojis mākslas mīļotājiem bez nopietniem remontiem: „107 gadus nostāvēja bez remonta. 2 gadus un 11 mēnešus ritēja darbi – P.S. Betona segums parka pusē neslīd, speciāli atsevišķi pārbaudījām”.

Rīgas domes paspārnē esošais Īpašuma departaments viedokli par muzeja laukuma seguma izvēli un piemērotību apstākļiem, kā arī apsekošanu ziemā, Kasjauns.lv dienas laikā tā arī neizdevās uzzināt.


Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis, Facebook