Veikalu ziedojumu kastītēs joprojām met arī santīmus, latus un litus
Visbiežāk ļaudis ziedo eiro, bet ik pa laikam gadās arī santīmu vai latu monēta vai pat Lietuvas liti.
Sabiedrība
2015. gada 3. decembris, 10:33

Veikalu ziedojumu kastītēs joprojām met arī santīmus, latus un litus

Jauns.lv

Labdarības akciju ziedojumu kastītēs mazumtirdzniecības veikalos Latvijā pircēji joprojām met arī santīmus un latus, kā arī citu ārvalstu valūtu, kas biežāk ir Lietuvas liti, Krievijas rubļi un Polijas zloti, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

"Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite aģentūrai BNS pastāstīja, ka šobrīd "Rimi" veikalos aktuālais labdarības projekts ir "Eņģeļi pār Latviju", kur uzņēmums kopā ar Bērnu slimnīcas fondu un televīzijas kanālu "LNT" vāc līdzekļus bērniem, lai viņiem būtu iespēja dzīvot pilnvērtīgi. "Mūsu ziedojumu kastītēs dažkārt ir atrodami ne tikai eiro un centi, bet arī ārvalstu valūta. No citām valūtām visbiežāk ir sastopami Lietuvas liti, Krievijas rubļi un Polijas zloti, kā arī mūsu valsts agrākā valūta - latu vai santīmu monētas," viņa sacīja.

Bite arī pastāstīja, ka dažkārt "Rimi" ziedojumu kastītēs ir atrodamas arī latu banknotes, kā arī maza nomināla monētas no visdažādākajām pasaules valstīm un kontinentiem.

"Maxima Latvija" korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns pastāstīja, ka "Maxima Latvija" veikalos pie kasēm ir izvietotas labdarības organizācijas "Ziedot.lv" un "Maxima Latvija" sadarbībā ar reģionālajām organizācijām rīkotas labdarības programmas "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem" ziedojumu kastītes, kuras mērķis ir palīdzēt bērniem līdz divu gadu vecumam no maznodrošinātām ģimenēm. "Ziedojumu kastītēs iedzīvotāji ziedo gan monētas, gan banknotes. Visbiežāk ir eiro valūta, bet ik pa laikam gadās arī santīmu vai latu monēta vai kāda cita valūta," sacīja Svilāns.

Viņš arī pastāstīja, ka visa ziedotā nauda "Maxima Latvija" veikalos tiek inkasēta un, ja kastītēs ir bijusi kāda ārvalstu valūta, tad tā tiek samainīta uz eiro un pārskaitīta uz labdarības organizācijas "Ziedot.lv" kontu.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "ICA Baltic". Pašlaik Rimi Latvia tīklā ir 116 trīs formātu veikali, tostarp 30 "Rimi" hipermārketi, 40 "Rimi" lielveikali un 46 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

"Maxima" mazumtirdzniecības veikalus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā pārvalda 2007.gadā izveidotā kompānija "Maxima grupe". "Maxima Latvija" pieder 148 veikali, viens internetveikals "e-maxima.lv" un divi loģistikas centri.

"Rimi" un "Maxima" ir lielākie tirdzniecības tīkli Latvijā.

BNS/ Foto: Shutterstock