Straujuma uzskata, ka pret viņu tiek rīkota "milzīga kampaņa", demisionēt neplāno
Straujuma norādīja, ka savai darbībai premjera amatā "saredz galu", tomēr pagaidām turpinās strādāt.
Politika
2015. gada 3. decembris, 14:02

Straujuma uzskata, ka pret viņu tiek rīkota "milzīga kampaņa", demisionēt neplāno

Jauns.lv

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma uzskata, ka pret viņu tiek organizēta "milzīga kampaņa". Gaidāmajā "Vienotības" kongresā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) par demisiju neplāno paziņot un uzsver, ka jūt atbalstu no koalīcijas partneriem un ministriem.

To Straujuma sacīja intervijā Latvijas radio raidījumam "Krustpunktā".

"Pret mani [tiek] organizēta milzīga kampaņa. Vairāk pret mani, nekā pret valdību. Valdība strādā un nekāds darbības pārtraukums nenotiek," sacīja premjere. Informāciju par pret viņu vērstu kampaņu, premjere saņēmusi no drošības dienestiem. Vienlaikus Straujuma nevēlējās atklāt, kas ir šādas kampaņas organizētāji.

Viņa arī norādīja, ka savai darbībai premjera amatā "saredz galu", tomēr pagaidām turpinās strādāt. "Es strādāju joprojām, mani psiholoģiski nevar salauzt. Mums ir jāatceras, ka galvenais ir mūsu valsts. [..] valstī ir labāks cits risinājums. Es atgriezīšos kādreiz Saeimā. Es strādāšu tālāk," sacīja Straujuma.

Premjere arī sajūtot koalīcijas partneru un ministru atbalstu. Kopumā valstī situācija esot laba un valdības vadītāja "Vienotības" kongresā gatavojoties informēt par padarīto.

Jau ziņots, ka kuluāros ilgāku laiku tiek spriests, ka Straujumas valdība pēc nedēļas nogalē paredzētā "Vienotības" kongresa varētu krist. Savukārt Āboltiņa ir paudusi gatavību uzņemties valdības vadītājas pienākumus.

Savukārt sociologs, pētījumu kompānijas "Latvijas Fakti" vadītājs Aigars Freimanis aģentūrai BNS iepriekš sacīja - iespēja, ka Straujumas valdība tuvākajā laikā kritīs ir ļoti reāla - grūti pat atrast iemeslus, kāpēc tas nevarētu notikt.

Freimanis arī pauda viedokli, ka Straujumas valdībai ir jākrīt, jo "tā ir neizdevusies".

"Iemeslu šai valdībai krist ir daudz - ir bijuši dažādi uzstādījumi par reformām un izrāvieniem, bet izdarīts nav faktiski nekas. Valdības rīcība ir bijusi drausmīga, sākot ar jautājumu par pedagogu algām un beidzot ar daudz ko citu. Savukārt valdības pozīcija saistībā ar aviokompāniju "airBaltic" bija vienkārši karikatūra," sacīja Freimanis.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA