Dāvina Ziemassvētku noskaņas senioriem no visas Latvijas - Ziemeļblāzmas Romance
Pasākuma patrons labklājības ministrs Uldis Augulis (pa kreisi).
Kultūra
2015. gada 3. decembris, 17:04

Dāvina Ziemassvētku noskaņas senioriem no visas Latvijas - Ziemeļblāzmas Romance

Jauns.lv

Sagaidot Ziemassvētkus, Labklājības ministrija (LM) sadarbībā ar Rīgas domi senioriem no visas Latvijas kā pateicību dāvināja vērienīgu koncertuzvedumu „Ziemeļblāzmas romance”. Pasākumu bez maksas kultūras pilī “Ziemeļblāzma” apmeklēja apmēram 500 senioru, gūstot pozitīvas un aizkustinošas emocijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Idejas autors un pasākuma patrons labklājības ministrs Uldis Augulis uzsver: „Seniori vienmēr ir liela bagātība savām ģimenēm un jaunākajām paaudzēm. Daudzi savā pieredzē un zināšanās dalās ar mazbērniem, nodod tradīcijas, dzimtas godus un vērtības nākamajām paaudzēm un veidojot stabilu nākotnes pamatu. Tieši jūsu rūpes un atbalsts sniedz prieku un ticību tuviniekiem. Jūsu mūžā paveiktais ir pamats mūsdienu sabiedrībai un arī nākotnes izaugsmei.

Adventa laikā, kad gaidām Ziemassvētkus, vēlu jums veselību, izturību un možu garu ik dienu! Uzņemiet ciemos savus bērnus, mazbērnus, tuviniekus. Dalieties savos priekos un bēdās ar draugiem! Sniedziet savas zināšanas līdzcilvēkiem, apmeklējiet kādu jauku pasākumu vai dodieties ciemos, kur jūs vienmēr sagaidīs ar smaidu. Rodiet sev prieku mazos un sirsnīgos mirkļos,” aicina ministrs.

Koncertā caur novadu tradīcijām, dziesmām un dejām tika izdzīvoti spilgti cilvēku likteņstāsti, kas pārstāv mūsu senioru paaudzi. Tie ir Latvijas stāsti par mūsu vecmāmiņām un vectētiņiem, viņu mīlestību un dzīvi. Stāsti par cilvēku likteņiem, spēcīgām dzimtām, godājamu darba tikumu, grūtību nenomāktu dzīvesprieku.

Koncertuzveduma galvenais virsdiriģents bija Ints Teterovskis, bet deju kolektīvu virsvadītāja - horeogrāfe Nadīna Neimane-Gardoviča. Vakara vadītāji - Velta Puriņa un aktieris Zigurds Neimanis. Pasākumā uzstājās kori “Balsis un “Monēta”, tautas deju kolektīvi un citi mākslinieki. Tāpat klausītājus priecēja skanīgās Nacionālās operas balsis - solisti Kristīne Gailīte un Nauris Indzeris. 

Savukārt koncerta laikā viesiem bija iespēja iepazīties ar īpašiem senioriem no visas Latvijas – tika pārraidītas četras īsfilmas par četriem senioriem, kuri savu dzīvi veltījuši Latvijai. Sižetus iespējams noskatīties senioru dienai veltītajā raidījumā “Pamats nākotnei”.


Regīna Zommere / Publicitātes foto