Runā Rīga
2015. gada 4. decembris, 13:31

Otrajā Adventē iedzīvotājus aicina apmeklēt koncertus un festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš"

Jauns.lv

Sagaidot Otro Adventi Rīgā, 4. decembrī sāksies 6. vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš 2015”. Festivāla atklāšanā 11. novembra krastmalā plkst. 18.00 Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks iedegs svētku egli „Rīgas vitrāžas”, kas iedzīvotājus priecēs gan Ziemassvētku gaidīšanas laikā, gan gadumijas pasākumā.

Festivālā „Ziemassvētku egļu ceļš” būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – vides dizaina objekti, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Festivāla 6. norises gadā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja redzēt 43 dizaina objektus – Egles, kas pilsētvidē radīs īpašu svētku noskaņu no šā gada 4. decembra līdz 2016. gada 10. janvārim. Ceļvedi festivāla apskatei iespēja atrast tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv. 

Svētku gaidīšanas laikā iedzīvotājus aicina uz II Kokļu mūzikas ziemas festivāla „Kokļu skaņas ziemas mirdzumā” koncertiem. Tajos kokle skanēs gan kā solo instruments, gan dažādu kameransambļu sastāvā kopā ar vairākiem citiem mūzikas instrumentiem. 5. decembrī kokļu skaņas kopā ar flautu un klarneti varēs dzirdēt koncertā „Kokle un vārds”, kas notiks Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā.

Adventa laikā  turpināsies arī koncerti Rīgas baznīcās koncertciklā „Adventa mūzikas svētki Rīgā”, kura ietvaros 6. decembrī notiks divi koncerti. Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā muzicēs Ieva Akuratere, Matīss Akuraters un Leons Sējāns, bet Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā uzstāsies Anete Kozlovska.

Svētku sajūtu varēs rast arī koncertos, kas notiks Rīgas kultūras centros un dievnamos, kur apmeklētājus priecēs gan kora mūzika un pazīstamu solistu dziedājums, gan džeza melodijas, instrumentālistu sniegums un dejotāju uzstāšanās. Svētku noskaņās veidotas arī vairākas izstādes pilsētas muzejos, tostarp izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” un muzejā „Rīgas Jūgendstila centrs”.

Bērni nedēļas nogalē, 5. decembrī, gaidīti Rīgas Porcelāna muzejā, kur būs iespēja darboties Ziemassvētku radošajā porcelāna darbnīcā „Sniegpārsliņa”. Bērnus aicina apmeklēt arī koncertus, rotaļas un atrakcijas, ko piedāvā Rīgas Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Adventa un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās. 


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto