Stiprais vējš radījis elektroapgādes traucējumus visā Latvijā
Latvijā kopumā fiksēts 371 elektroapgādes tīkla avārijas atslēgums.
Sabiedrība
2015. gada 5. decembris, 11:09

Stiprais vējš radījis elektroapgādes traucējumus visā Latvijā

Jauns.lv

Visticamāk, saistībā ar aizvadītajā naktī pieredzēto stipro vēju šorīt neplānoti elektroapgādes līniju atslēgumi ir konstatēti teju visā Latvijā, bet salīdzinoši vissliktākā situācija izveidojusies Vidzemē.

Kā liecina AS "Sadales tīkls" interneta mājaslapā pieejamā atslēgumu karte, šorīt plkst.8.30 valstī kopumā fiksēts 371 elektroapgādes tīkla avārijas atslēgums. Kamēr Zemgalē vēja dēļ bez elektrības nav palikusi gandrīz neviena mājsaimniecība, Kurzemē konstatēti 25 avārijas atslēgumi. Neliels skaits avārijas atslēgumu fiksēts arī Rīgas apkārtnē.

Savukārt Latgalē konstatēts ap 100 avārijas atslēgumu, bet Vidzemē avārijas atslēgumu skaits šorīt pārsniedz 200. Katrs avārijas atslēgums bez elektrības var atstāt vairākus "Sadales tīkla" klientus.

Kā ziņots, vakar vakarpusē stiprā vēja dēļ elektroapgādes traucējumi bija konstatēti 4000 "Sadales tīkla" klientu, informēja uzņēmuma komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

Elektroapgādes traucējumus izraisīja spēcīgā vēja ietekmē elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī ir bojāti elektrolīniju balsti.

"Sadales tīkla" operatīvais personāls veic bojājumu lokalizēšanu un organizē pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientiem elektroapgādi. Iedzīvotāji tiek aicināti ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektroapgādes infrastruktūras tuvumā.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un, redzot bīstamu situāciju - ja elektrolīnijās ir iekārušies koki un zari vai zemē redzams pārrauts elektrolīnijas vads -, netuvoties notikuma vietai, bet nekavējoties ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

LETA/Foto: Rebeka Žeire/LETA