Straujuma: "Šī valsts man ir daudz svarīgāka par amatiem un neskaidrām draudzībām"
Straujuma: "Nepilnie divi gadi kopš valdības vadīšanas pārņemšanas ir bijis nemierīgs laiks."
Politika
2015. gada 5. decembris, 11:47

Straujuma: "Šī valsts man ir daudz svarīgāka par amatiem un neskaidrām draudzībām"

Jauns.lv

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") sestdien partijas kongresa laikā atzina, ka viņai šī valsts ir daudz svarīgāka par amatiem un neskaidrām draudzībām.

"Es pieņemu, ka ir daļa klausītāju, kas šajā dienā sagaida kādus skaļus paziņojumus. Es esmu tam gatava. Esmu gatava paziņot: man svarīga šī valsts, man tā ir svarīga daudz vairāk par amatiem, par neskaidrām draudzībām un par attiecību kārtošanu," teica Straujuma.

"Vienīgais, kam ir nozīme, kāpēc šodien esam sanākuši kopā šajā partijas kongresā, ir, lai definētu katrs pats sev un vienotos mēs visi kopā, - ko varam savai valstij dot uz tās simtgadi. Tie ir mērķi, uzdevumi, gatavība, un pats galvenais – nesavtīgs darbs," viņa turpināja.

Nepilnie divi gadi kopš valdības vadīšanas pārņemšanas ir bijis nemierīgs laiks, atzina politiķe.

Straujuma atgādināja, ka valdības vadīšanu no partijas biedra Valda Dombrovska pārņēma 2014.gada 22.janvārī un kopš tā laika ir pagājuši nepilni divi gadi. "Un tas ir bijis nemierīgs laiks," viņa teica.

Teju divu gadu laikā valdība apstiprinājusi divus valsts budžetus, ir bijušas divas vēlēšanas, atzīmēja premjere.

"Šajā laikā sākās sarežģīti starptautiski notikumi, kur vajadzēja reaģēt ļoti ātri - Ukraina un Krimas aneksija, sankciju ieviešana pret Krieviju un pretsankciju ieviešana Latvijas biznesam no Krievijas puses,bēgļu krīze Eiropā, Grieķijas ekonomikas bankrota draudi. bija jāatrod risinājums no Latvijas ekonomikas krīzes laika mantotajām problēmām - "Liepājas Metalurgam", "Citadelei", arī "airBaltic"," pauda politiķe.

Viņa norādīja, ka "visi tie bija darbi, kur bija nepieciešamas stundas un dienas, un nedēļas, lai atrastu risinājumus".

Tāpat premjere atklāja, ka šajā laikā ir ļoti veiksmīgi novadīta pirmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, par kuru apbrīnas un augsta novērtējuma vārdus Latvija saņemot joprojām.

Jau vēstīts, ka uz partijas "Vienotība" kongresu sestdien ieradušies 263 delegāti. "Vienotības" kongress veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei.

Kongress norisinās Salaspilī, kultūras namā "Enerģētiķis" no plkst.10.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA