Vētras dēļ Tallinas ostā bijis spiests atgriezties "Tallink" prāmis "Victoria I"
Vētras radītie viļņi salauzuši vienu no radara antenām, sabojājot divus iluminatorus prāmja priekšgalā konferenču telpas zonā.
112
2015. gada 5. decembris, 18:56

Vētras dēļ Tallinas ostā bijis spiests atgriezties "Tallink" prāmis "Victoria I"

Jauns.lv

Vakar vēlu vakarā "Tallink" pasažieru prāmis, kas kuģojis no Tallinas uz Stokholmu, vētras dēļ bijis spiests atgriezties Tallinas ostā, jo viļņi salauzuši vienu no kuģa radara antenām, sabojājot divus iluminatorus.

Kā informēja AS "Tallink Latvija" pārstāve Baiba Muceniece, 4.decembra vēlā vakarā, kad prāmis "Victoria I" devās no Tallinas uz Stokholmu, aptuveni plkst.23 pēc Latvijas laika vētras radītie viļņi salauza vienu no radara antenām, sabojājot divus iluminatorus prāmja priekšgalā konferenču telpas zonā.

Bojājums neietekmēja prāmja navigāciju un pasažieru drošību. Lai izvairītos no jebkādiem iespējamiem riskiem, kuģa kapteinis pieņēma lēmumu atgriezties Tallinas ostā. Prāmis Tallinas ostā ieradās agrā 5.decembra rītā, pastāstīja Muceniece.

Vētras bojājumus iluminatoriem un grīdai uz pasažieru prāmja "Victoria I" ir plānots novērst līdz svētdienai, 6.decembrim, saskaņā ar Kuģu klasifikācijas sabiedrības "Bureau Veritas" vadlīnijām. Papildu tiks noņemta arī priekšējā radaru konstrukcija, kas atrodas prāmja "Victoria I" un māsas prāmja "Romantika" priekšgalā, lai novērstu šādas situācijas atkārtošanos. Vispārējā navigācijas sistēma spēj dublēt priekšējā radara funkcijas, un tas nerada nekādus sarežģījumus prāmja navigācijai, skaidroja "Tallink" pārstāve.

Kad atbildīgās institūcijas apstiprinās remontdarbus, ir plānots, ka prāmis uz Stokholmu aties no Tallinas ostas 6.decembrī plkst.18 un turpinās kursēt pēc regulārā grafika. Bojātie iluminatori ir noslēgti un aizmetināti ar atbilstošām un drošām tērauda plāksnēm līdz brīdim, kad tiks piegādāti un uzstādīti jauni logi. Grīdas ir uzkoptas un sausas, piebilda Muceniece.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām, ko šī situācija radījusi pasažieriem. Ar visiem pasažieriem, kam ir iegādātas biļetes saistītajiem jūras ceļojumiem, "Tallink" sola sazināties un piedāvāt dažādus risinājumus, tajā skaitā ceļojumu maršrutu maiņu un arī naudas atmaksu. Uzņēmums arī atzinīgi novērtē savus darbiniekus, kuri ieguldījuši lielas pūles un enerģiju, lai nodrošinātu pasažieru komfortu un drošību nakts laikā.

Saistībā ar minēto starpgadījumu prāmja "Victoria I" izbraukšana no Stokholmas uz Tallinu šodien ir atcelta, tikmēr prāmis "Isabelle" kursēšot pēc plānotā grafika.

LETA/ Foto: Ieva Lūka/ LETA