Skatieties! Tā izskatās Latgales atskurbtuvēs. VIDEO
Atskurbtuvju telpas nav diez ko pievilcīgas. Daudzviet tās ir gluži kā cietuma kameras – logiem priekšā restes un durvis noslēgtas ar lielām atslēgām un aizbīdņiem.
Novadu ziņas
2015. gada 6. decembris, 07:50

Skatieties! Tā izskatās Latgales atskurbtuvēs. VIDEO

Jauns.lv

Latgalē pārsvarā atskurbtuves iekārtotas vietējo Valsts policijas nodaļu aizturēšanas izolatoros. Pati par sevi nokļūšana atskurbšanas telpās nav diez ko patīkama, bet to vēl nomācošāku rada cietuma kameras atmosfēra – aizrestoti logi gluži pie griestiem un masīvas dzelzs durvis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Preiļos, Balvos un Ludzā atskurbtuves atrodas policijas iecirkņos. Salīdzinoši mājīgāka atmosfēra jūtama Daugavpils atskurbtuvē, jo tā atrodas Reģionālās slimnīcas telpās. Tomēr tā kā nav izveidota vienota atskurbtuvju izveidošanas un finansēšanas sistēma, tad daudzviet atskurbtuvju nav. No 110 pašvaldībām Latvijā tās ir tikai 23 pašvaldībās.

Dažviet šos pakalpojumus sniedz policija, citviet slimnīcas, nakts patversmes vai arī „Sarkanais krusts”. Tomēr vēl aizvien pašvaldībām trūkst izpratnes par finansējuma modeli, kā arī to, kas pašvaldības un valsts līmenī ir atbildīgs par atskurbtuves darbības nodrošināšanu. Kā izskatās Latgales atskurbtuvēs, skatieties Latgales Reģionālās televīzijas videosižetā.

Latgales atskurbtuves (Latgales Reģionālā TV) Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmums no video