Āboltiņa: "Vienotība" ir gatava uzņemties atbildību un turpināt vadīt valdību
Āboltiņa: ""Vienotība" ir gatava uzņemties atbildību un turpināt vadīt valdību."
Politika
2015. gada 7. decembris, 14:06

Āboltiņa: "Vienotība" ir gatava uzņemties atbildību un turpināt vadīt valdību

Jauns.lv

"Vienotība" ir gatava uzņemties atbildību un turpināt vadīt valdību, uzskata partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Politiķe teica, ka partija jūt savu atbildību un tajā ir cilvēki, kuri varētu uzņemties valdības vadīšanu.

Vienlaikus viņa nekomentēja iespējamos premjera amata kandidātus, norādot, ka "Vienotības" valde sanāks uz sēdi šodien plkst.17. Āboltiņa gan aicināšot vispirms runāt par darbiem.

Viņa arī nekomentēja, vai premjera amata kandidāts varētu būt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), kuru šajā amatā vēlētos redzēt demisionējusi premjerministre Laimdota Straujuma (V).

"Mēs nedzīvojam monarhijā, kur karaļi nosauc savus pēctečus," teica Āboltiņa, uzsverot, ka par šo jautājumu runās partijas valde.

Āboltiņa arī nekomentēja, vai viņa varētu būt premjera amata kandidāte, jo par šiem jautājumiem diskutēs partijas valde.

Kā ziņots, Ministru prezidente Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

Straujuma valdības vadītāja amata pienākumus sāka pildīt 2014.gada 22.janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013.gada novembra beigās.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA