Berģos plīsis liels ūdensvads, uz Vidzemes šosejas ierobežota satiksme
Pēc ūdensvada plīsuma visā pilsētā ir pazemināts ūdens padeves spiediens.
Sabiedrība
2015. gada 7. decembris, 16:20

Berģos plīsis liels ūdensvads, uz Vidzemes šosejas ierobežota satiksme

Jauns.lv

( Ziņa papildināta 19:03) Rīgā, Berģos, ir plīsis liela diametra ūdensvads, tādēļ pašreiz ir ierobežota autotransporta satiksme uz Vidzemes šosejas, izbraucot no Rīgas, pastāstīja SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Viņš pastāstīja, ka avārija ir nopietna - plīsis 80 centimetru diametra ūdensvads - un pašreiz visā pilsētā ir pazemināts ūdens padeves spiediens. "Rīgas austrumu pusē krītas ūdens spiediens, daudzu namu augšējos stāvos nav ūdensapgādes. Arī centrā vietām ūdens spiediens pazemināsies," situāciju raksturoja Mucenieks.

Šobrīd policija zem Jaunciema viadukta daļēji ierobežojusi kustību abos virzienos, paziņoja Valsts policijā.

RŪ lokalizācijas brigādes ir sākušas konkrētā ūdensvada posma izslēgšanu, lai apturētu ūdens noplūšanu.

Pēc Mucenieka vārdiem, šobrīd ir grūti prognozēt, cik daudz klientu palikuši vai paliks bez ūdens. "Iespējams, ka mēs ūdens plūsmas mēģināsim novadīt pa citiem vadiem. Var gadīties, ka tas ir sarežģīti un būs nepieciešams ilgāks laiks, lai varētu tikt galā ar šo negadījumu," teica Mucenieks un atzīmēja, ka RŪ ar šāda mēroga negadījumiem nav saskāries ilgāku laiku, taču uzņēmums cer, ka avārijas sekas izdosies ātri novērst.

Izdevies apturēt ūdens izplūšanu no bojātā ūdensvada

Šovakar izdevies apturēt ūdens izplūšanu no bojātā ūdensvada, kura dēļ būtiski ierobežota satiksme uz Vidzemes šosejas.

Atsūknējot ūdeni no notikuma vietā izveidojušās bedres, RŪ speciālisti tagad varēs izvērtēt, cik liels izskalojums ir izveidojies zem brauktuves. Pēc tā varēs secināt, vai ir iespējams atcelt satiksmes ierobežojumus.

Līdz ar ūdens apturēšanu bojātajā vietā paveras iespēja piegādāt ūdeni pa citiem cauruļvadiem, tādējādi paaugstinot ūdens spiedienu pilsētā. Šobrīd Daugavas labajā pusē ūdens spiediens jau nedaudz paaugstinājies, tomēr pastāv dažādi riska faktori, kas varētu traucēt tuvākajā laikā atjaunot ūdensapgādi visiem klientiem.

"Mēs ceram, ka šis izskalojums nav tik liels, lai automašīna nevarētu pārbraukt pāri. Kaut kādi satiksmes ierobežojumi rīt saglabāsies, taču precīzāk tas būs zināms vēlāk," norādīja Mucenieks.

Tikmēr autovadītāji ziņu, ka avārijas dēļ ir izveidojušies milzīgi sastrēgumi, izbraucot no Rīgas Vidzemes virzienā - sastrēgums ir vērojams gan Vidzemes šosejas sākumā Berģos, gan arī uz mazākiem ceļiem, kas no Rīgas izved uz galvaspilsētas apvedceļu.

Nopietnā ūdensvada avārija Berģos skārusi arī Olimpisko sporta centru, kuram ir traucēta ūdens pievade, mikroblogošanas vietnē raksta centra pārstāvji.

Šovakar plīsušais ūdensvads ir aptuveni 100 gadus vecs, - tas būvēts 1912. vai 1913.gadā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA