Skandalozo lietu par pameitas izvarošanu skatīs nākamgad; vīrietis savu vainu neatzīst
Izvarošanā apsūdzētais vīrietis nesen atteicās no sava advokāta; starp abiem bijušas domstarpības.
112
2015. gada 8. decembris, 09:18

Skandalozo lietu par pameitas izvarošanu skatīs nākamgad; vīrietis savu vainu neatzīst

Jauns.lv

Vakar Dobeles rajona tiesa pabeidza nopratināšanu krimināllietā, kurā vīrietis apsūdzēts par mazgadīgās pameitas izvarošanu, un lietu turpinās skatīt 18.janvārī, informēja Dobeles rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Dzidra Pričina.

Viņa skaidroja, ka vakar slēgtā tiesas sēdē pabeidza lietas dalībnieku nopratināšanu un lietas iztiesāšanu plānots turpināt 2016.gada 18.janvārī plkst.10.

Kā ziņots, 21.septembrī notikušajā sēdē notika negaidīts pavērsiens, jo no apsūdzētā aizstāvja tika saņemts paziņojums, ka turpmāk viņš nevar realizēt apsūdzētā aizstāvību krimināllietā, jo, veicot aizstāvību, ir radušās būtiskas pretrunas aizstāvības pozīcijā starp advokātu un apsūdzēto, iepriekš informēja Pričina.

Apsūdzētais tiesai lūdza nodrošināt viņa aizstāvībai valsts nodrošinātu advokātu, viņa lūgums tika apmierināts, un turpmāk apsūdzētā aizstāvis būs zvērināts advokāts Dzintars Bluķis.

Iepriekš jau ziņots, ka 2014.gada maijā Zemgales tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodeva krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par mazgadīgās pameitas izvarošanu.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga informēja, ka saskaņā ar apsūdzību vīrietis dzīvoja kopā ar savu faktisko sievu un viņas mazgadīgo bērnu. Izmantojot ģimenes emocionālās saites un to, ka mājās neatradās bērna māte, apsūdzētais veica seksuālu vardarbību pret mazgadīgo, apmierinot savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, un viņu izvaroja. Apsūdzētais mazgadīgajai izteica arī draudus, lai pārvarētu viņas pretošanos.

Vīrietis savu vainu noziegumā neatzīst.

LETA/Foto: Vida Press