Straujuma: "Izskatās, ka man būs jāsaka Jaunā gada uzruna"
Cits premjers demisionējušās Straujumas vietā decembra mēnesī diez vai tiks atrasts, un svētku uzruna tautai, visticamāk, būs pēdējais Laimdotas Straujumas pienākums.
Politika
2015. gada 9. decembris, 08:57

Straujuma: "Izskatās, ka man būs jāsaka Jaunā gada uzruna"

Jauns.lv

Izskatās, ka man būs jāsaka Jaunā gada uzruna, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes sacīja par demisiju paziņojusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Premjere norādīja, ka ikgadējo runu noteikti teiks, ja Saeimā ievēlētās partijas nebūs ievēlējušas jaunu valdību, un jau vakar vairāki politiķi izteica šaubas par iespējamību, ka jauna valdība varētu tikt "savākta" līdz šī gada beigām.

Tagad varēsim gaidīt politiskas intrigas, amatu un krēslu cīņas. Intervijā televīzijā "savējo gāztā" Laimdota Straujuma sacīja, ka reputācijas jautājums būs viens no būtiskākajiem, apspriežot iespēju premjera amatam virzīt "Vienotības" priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Straujuma atkārtoti uzsvēra, ka viņa kā nākamo premjera amatā virzītu pašreizējo iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski ("Vienotība").

Tāpat Straujuma atzina, ka gan koalīcijas partneri, gan pašas partijas biedri pauduši, ka viņa demisijai izvēlējusies nepiemērotu brīdi, jo "būs sabojāti svētki".


Kasjauns.lv/BNS/Foto: EPA/LETA