Izstrādās projektu Skanstes apkaimes atdzīvināšanai
Komiteja trešdien atbalstīja 51 510 eiro piešķiršanu Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma izstrādes papildu darbiem.
Runā Rīga
2015. gada 9. decembris, 12:58

Izstrādās projektu Skanstes apkaimes atdzīvināšanai

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien nolēma piešķirt 285 000 eiro no infrastruktūras fonda Skanstes apkaimes atdzīvināšanas projekta izstrādei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārtu paredzēts īstenot, izmantojot ES fondu līdzfinansējumu. Projektā iecerēts veikt vairāku ielu – Lapeņu, J.Dikmaņa, J.Daliņa, J.Krūmiņa – izbūvi, kā arī kanāla un dīķa izveidošanu lietus ūdens novadīšanai un uzkrāšanai.

Šādai Skanstes teritorijas attīstības ieceres īstenošanai nepieciešama izmaksu un ieguvumu analīze (ekonomiskā analīze un finanšu analīze), kā arī būvprojekta izstrāde. Projekta izstrādei tiks rīkots konkurss, un projektēšana būs jāpabeidz līdz 2017.gada vidum.

Komiteja trešdien atbalstīja arī 51 510 eiro piešķiršanu Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma izstrādes papildu darbiem.

Jau vēstīts, ka šogad pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu izvērtēšanas pilnveidošanai tika nodots izstrādātais Skanstes apkaimes lokālplānojums. Lokālplānojums attiecas uz 228 hektāru plašu teritoriju starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, Emiļa Melngaiļa ielu un Hanzas ielu.

Lokālplānojumā paredzēts, ka galvaspilsētas centram blakus esošā tikpat kā neapbūvētā teritorija nākotnē tiks ievērojami attīstīta un kļūs par 21.gadsimta Rīgas jauno vizītkarti. Kā pamats teritorijas attīstībai paredzētas plašas apstādījumu teritorijas, dažādu akcentu apbūve un jauni transporta risinājumi, piemēram, pieslēgums pie Ziemeļu transporta koridora, jauna tramvaja līnija un iespēja izmantot dzelzceļu. Tāpat ir domāts par skolām, bērnudārziem, ilgtspējīgu lietusūdeņu novades sistēmu, turpmāko rīcību ar esošajiem mazdārziņiem, iespējamām jaunām sabiedriski nozīmīgām ēkām.

Lokālplānojumā teritorijas attīstība paredzēta vairākās kārtās līdz 2050.gadam, pakāpeniski palielinot apbūves platību no pašreizējiem 0,6 miljoniem kvadrātmetru līdz 2,6 miljoniem kvadrātmetru, tādējādi gan ievērojami palielinot iedzīvotāju skaitu apkaimē, gan radot tūkstošiem jaunu darbavietu.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs uzsver, ka šāda plānojuma izstrāde radīs priekšnoteikumus ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, kā arī sniegs risinājumus zemes īpašnieku un sabiedrības interešu sabalansēšanai. M.Tolstojs arī norāda, ka iedzīvotājiem lokālplānojuma izstrādes gaitā bija iespējams izteikt savus priekšlikumus, tāpēc ikviens tiek aicināts piedalīties savas apkaimes attīstības veidošanā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA