Zināms, kad mūspusē gaidāms aukstākais ziemas sala laiks
Dāņu meteorologi lēš, ka mūspusē aukstākais laiks gaidāms no janvāra otrās puses līdz martam.
Sabiedrība
2015. gada 10. decembris, 08:55

Zināms, kad mūspusē gaidāms aukstākais ziemas sala laiks

Jauns.lv

Aukstākais un sniegotākais laiks šoziem Ziemeļeiropā gaidāms no janvāra otrās puses līdz marta pirmajai pusei, bet arī šajā periodā vidējā gaisa temperatūra būs augstāka par normu, prognozē Dānijas Meteoroloģijas institūts.

Ziemas sākums bijis anomāli silts, pārspēti daudzi temperatūras rekordi, piedzīvotas vairākas vētras un spēcīgi nokrišņi, kas vietām Dienvidskandināvijā izraisījuši plūdus. Sagaidāms, ka Atlantijas cikloni pār laikapstākļiem dominēs arī turpmāk, atnesot siltāku un mitrāku laiku nekā parasti.

Dažkārt, starp cikloniem paaugstinoties gaisa spiedienam vai cikloniem mērojot ceļu tālāk uz dienvidiem, reģionā ieplūdīs auksts gaiss un snigs, tomēr aukstuma periodi gaidāmi īslaicīgi. Ziemas otrajā pusē šādi periodi, visticamāk, kļūs garāki, un lielākais sals iespējams februārī un marta pirmajā pusē.

Arī citi meteoroloģijas dienesti iepriekš izteikuši prognozes, ka Skandināvijā un Baltijas valstīs aukstākais laiks iespējams ziemas otrajā pusē.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei tuvākajā nedēļā Latvijā brīžiem kļūs vēsāks un snigs, tomēr ilgstošs sals un noturīga sniega sega maz iespējama.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA