Nacionālie bruņotie spēki nogādājuši 14 tonnu labdarības sūtījumu Ukrainai
Ukrainis pie karā izpostīta dzīvokļu nama Doņeckā.
Sabiedrība
2015. gada 10. decembris, 10:40

Nacionālie bruņotie spēki nogādājuši 14 tonnu labdarības sūtījumu Ukrainai

Jauns.lv

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nogādājuši 14 tonnu labdarības sūtījumu Ukrainai, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sūtījums paredzēts Ukrainas iedzīvotājiem, kas bijuši spiesti pamest savas mājas Krievijas agresijas dēļ. No labdarības sūtījuma 12 tonnas piegādātas Odesā, kur atrodas Krimas un Donbasa rajona bēgļi, savukārt divas tonnas nodotas ukraiņiem, kuri uzturas Kijevas tuvumā. Šo sūtījumu veido ziemas un vasaras apģērbi un apavi, kā arī citas ziemas sezonai noderīgas lietas, tostarp segas.

Sūtījuma nogādāšanu organizēja NBS Kapelānu dienests.

Kapelānu dienestam humānās palīdzības sūtījumu sagatavojušas un piegādājušas Zviedrijas labdarības organizācijas, kas regulāri organizē šādus sūtījumus arī Latvijas karavīru ģimenēm. Savukārt Kapelānu dienests nodrošinājis to piegādi un izdali ukraiņiem.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju (LATO) iepriekš organizējusi atbalsta akcijas Ukrainas karavīru bērniem.

Šobrīd Latvija ir sniegusi Ukrainai finansiālu atbalstu 50 000 eiro apmērā NATO Trasta fondā, kā arī sniedz cita veida atbalstu, tostarp medicīnisko un rehabilitācijas palīdzību 25 ukraiņu karavīriem, kā arī nodrošina studijas Baltijas aizsardzības koledžā vienam Ukrainas virsniekam, kas sāks studijas nākamā gada augustā.

Līdz šā gada beigām angļu valodu Baltijas aizsardzības koledžā apgūs četri Ukrainas studenti. Tāpat plānots sniegt praktiskas apmācības militārajiem psihologiem un kapelāniem Ukrainā.

LETA/Foto: Reuters