Rīgā apkures sezonā par siltumu maksājam būtiski mazāk nekā Tallinā un Viļņā
Runā Rīga
2015. gada 10. decembris, 11:55

Rīgā apkures sezonā par siltumu maksājam būtiski mazāk nekā Tallinā un Viļņā

Jauns.lv

AS „Rīgas siltums” siltumenerģijas tarifs no šī gada 1.decembra būs 47,18 EUR/MWh bez PVN, kas ir par 18% mazāks, salīdzinot ar pagājušā gada decembri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Siltumenerģijas tarifs decembrī Rīgā ir arī mazākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 12% mazāks nekā Tallinā un par 34% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais arī Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.

Sagaidāms, ka arī nākamajos ziemas mēnešos - janvārī un februārī siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem saglabāsies nemainīgi zems - 47,18 EUR/MWh bez PVN.  

Siltumenerģijas tarifs decembrī, kā arī prognozes janvārim un februārim noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” šī gada 10.decembrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 206,32 EUR/tūkst.nm3 decembrim un prognozes janvārim, februārim.

AS „RĪGAS SILTUMS” ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, attiecīgi var samazināties vai palielināties arī siltumenerģijas cena.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Shutterstock