Āboltiņa: "Nevienam nav noslēpums, ka savā frakcijā esmu pretrunīgi vērtēta"
Āboltiņas kundze ar savu kolēģi Rihardu Kozlovski ierodas uz politiskajām konsultācijām pie prezidenta.
Politika
2015. gada 10. decembris, 16:33

Āboltiņa: "Nevienam nav noslēpums, ka savā frakcijā esmu pretrunīgi vērtēta"

Jauns.lv

Pēc "Vienotības" pārstāvju tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni partijas valdes priekšsēdētāja un potenciālā premjerministra amata kandidāte Solvita Āboltiņa atzīst, ka viņas vadītajā Saeimas frakcijā dalās domas par to, vai viņai vajadzētu ieņemt valdības vadītājas amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ir viennozīmīgi svarīgi, lai premjera kandidātam būtu Saeimas vairākuma atbalsts, kā arī savas frakcijas atbalsts. Tieši tāpēc arī "Vienotība" nesteidzās [ar premjera kandidāta nominēšanu]. Nevienam nav noslēpums, ka es esmu pretrunīgi vērtēta savā frakcijā. Mani frakcijas pārstāvji ir publiski mani kritizējuši un dažādi izteikušies," žurnālistiem sacīja Āboltiņa.

"Vienotības" vadītāja arī sacīja, ka partija ir uzsākusi diskusiju par premjera amata kandidātu.

""Vienotībai" ir svarīgi, lai premjera amata kandidāts būtu izdiskutēts visās partijas institūcijās, kam ir tiesības lemt par šo jautājumu. Tā pirmkārt ir valde, kas izvirza kandidātu, tālāk ir frakcija, kas par to balso un viennozīmīgi gala lēmumu pieņem "Vienotības" dome," viņa informēja.

"Frakcijas balsojums parādīs, vai "Vienotība" ir komanda, vai tā nav komanda. Šobrīd, vismaz publiskajā telpā, nav izskanējis ne no viena "Vienotības" frakcijas biedra kategorisks noraidījums tam, ka varētu būt viens kandidāts.

Āboltiņa sarunā ar Valsts prezidentu pārrunājusi darāmos darbus jaunajai valdībai, akcentējot vairākas nozares, tostarp izglītību, drošību, veselība un citas.

"Vienotība" ceturtdien iesniegusi prezidentam nākamā Ministru Kabineta (MK) darba uzdevumus.

Tāpat ziņots, ka Vējonis norādījis, ka nākamajam premjeram jābūt spilgtam līderim. Esošā premjere Laimdota Straujuma paziņojusi par savu demisiju. Ceturtdien Valsts prezidents Raimonds Vējonis sācis tikšanos ar partijām, lai runātu par jaunās valdības izveidi.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA