Čiepjot šokolādīti lielveikalā, policijas nagos iekrīt pagalam dumjš recidīvists
Naktī vīrietis bija sazadzies atskaņotājus, bet tika notverts, zogot šokolādi veikalā. Turklāt sazagtie atskaņotāji viņam skurbulī bija kaut kur piemirsušies. Aizturētais jau agrāk ir tiesāts.
112
2015. gada 10. decembris, 20:46

Čiepjot šokolādīti lielveikalā, policijas nagos iekrīt pagalam dumjš recidīvists

Jauns.lv

Kādā Daugavpils lielveikalā šokolādes zādzības brīdī pieķerts vīrietis, kurš iepriekš no automašīnām bija zadzis mūzikas atskaņotājus.

Otrdien, 8.decembrī, agri no rīta Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tikuši saņemti vairāki iesniegumi no Daugavpils iedzīvotājiem saistībā ar to, ka naktī tika bojātas un apzagtas viņu automašīnas. Visi transportlīdzekļi bija novietoti stāvēšanai kāda daudzdzīvokļu mājas pagalma tuvumā (Miera un 18.novembra ielas rajons). Visās automašīnās iekļūšana notika caur izsisto durvju logu, kas liecināja, ka visticamāk tas ir vienas un tās pašas personas nedarbs.

Dažas stundas vēlāk policijā saņemts izsaukums uz kādu lielveikalu pilsētas centrā, kur veikala apsargs apturēja 1988.gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģināja nozagt šokolādi. Ierodoties notikuma vietā un veicot aizturētā vīrieša pārbaudi, viņa mantās tika atrastas vairākas magnetolas. Jau pēc neilga laika policistiem kļuva skaidrs, ka minētās mantas bija nozagtas šonakt no transportlīdzekļiem. Aizturētais vīrietis, kurš agrāk ir tiesāts par analoģiskā rakstura noziegumu pastrādāšanu, atzinās zādzību izdarīšanā.

Lielāka daļa zagtu mantu ir atgūta. Taču jāpiebilst, ka pie aizturētā tika izņemta tikai neliela daļa no visām mantām. Lielāku daļu izdevās atgūt pēc tam, kad policisti noskaidroja, ka aizturētais vīrietis, būdams alkohola reibumā, kaut kur netālu no noziegumu izdarīšanas vietas nozaudēja maisu, kurā atradās nozagtas mantas. Veicot meklēšanas pasākumus likumsargiem izdevās atrast nozaudēto maisu un atgūt praktiski visas no automašīnām nozagtās mantas, kas vēlāk tiks atgrieztas to īpašniekiem.

Policija turpina uzsākta kriminālprocesa izmeklēšanu un pārbauda aizturētā vīrieša saistību ar citām līdzīgām zādzībām. Šobrīd viņš tiek turēts aizdomās vismaz sešās zādzībās no automašīnām, taču policijai ir pamatotas aizdomas, ka šo noziegumu skaits varētu būt lielāks.

BNS/Foto: Shutterstock