Trešajā Adventē Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas pasākumi
Runā Rīga
2015. gada 11. decembris, 04:21

Trešajā Adventē Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas pasākumi

Jauns.lv

Trešās Adventes nedēļā Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas pasākumi, tostarp koncerti, sarīkojumi un radošas darbnīcas bērniem, kā arī visā krāšņumā aplūkojami festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” 43 vides objekti – egles.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētku ieskaņas pasākumi notiks Rīgas kultūras centros un dievnamos, kā arī Ziemassvētku tirdziņos, pilsētas muzejos un izstāžu zālēs. Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” 9. decembrī notiks Kristīnes Prauliņas kvinteta koncerts džeza noskaņās, bet 13. decembrī Kultūras centrā “Imanta” koncertā “Lūgšana” skanēs pareizticīgo dziedājumi. Savukārt kora mūziku šajā nedēļā varēs dzirdēt gan Rīgas Sv. Pētera baznīcā, gan VEF Kultūras pilī.

Trešās Adventes gaidās, vairākos pasākumos gaidītas ģimenes ar bērniem. Kinoteātrī “Splendid Palace” notiks orķestra “Rīga” koncerts ar solistu Ievas Sutugovas un Daumanta Kalniņa piedalīšanos, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkņi, bet Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” bērniem par prieku būs uzvedums “Čučumuižas Ziemassvētki”. Kopīgi ar meistariem veidot apsveikuma kartītes un eglīšu rotājumus, puzurus un gaismas laternas aicina radošajā darbnīcā “Manā dāvanu maisā”, kas  darbosies Kultūras centra “Ritums” filiālē Laimdotas ielā 42. Bērni gaidīti arī divos koncertos ar bērnu vokālo ansambļu piedalīšanos, kas notiks Kultūras centrā “Mazā ģilde”, kā arī Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā “Adventa gaismā”. Ģimenes ar bērniem aicina apmeklēt arī koncertus, rotaļas un atrakcijas, ko piedāvā Rīgas Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Trešās Adventes svētdienā, 13. decembrī,  Rīgas Lutera baznīcā klausītāji gaidīti arī koncertā “Kokle un citi instrumenti”, kas notiks II Kokļu mūzikas ziemas festivāla „Kokļu skaņas ziemas mirdzumā” ietvaros. Tajā kokle skanēs gan kā solo instruments, gan dažādu kameransambļu sastāvā kopā ar vairākiem citiem mūzikas instrumentiem.

Adventa laikā  turpināsies arī koncerti Rīgas baznīcās koncertciklā „Adventa mūzikas svētki Rīgā”, kura ietvaros 13. decembrī notiks divi koncerti. Bolderājas Luterāņu baznīcā muzicēs Arnis, Laima un Jānis Miltiņi, bet Rīgas Krusta baznīcā dziedās Laura Bicāne.

Šajā nedēļā, 10. decembrī,  sākas arī festivāls “Eiropas Ziemassvētki”, kura laikā līdz pat 30. decembrim notiks 10 koncerti.

Gaidot Ziemassvētkus, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”, kurā šogad būs apskatāmi  profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi, dizaina objekti - egles, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Ceļvedis festivāla apskatei pieejams tīmekļa vietnē www.eglufestivals.lv, kā arī Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

Adventa un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Aktuāla pasākumu programma atrodama interneta vietnē www.kultura.riga.lv, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto