Emīla Dārziņa jauktais koris aicina uz bezmaksas koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā
Novembra sākumā Emīla Dārziņa jauktais koris atgriezās no vairāku nedēļu ilgušā brauciena Spānijā, Tolosā, kur prestižajā starptautiskā koru konkursā ieguva 3. vietu tautas mūzikas kategorijā, kā arī saņēma Basku reģiona pašvaldības speciālbalvu par labāko basku skaņdarba interpretāciju.
Kultūra
2015. gada 11. decembris, 11:57

Emīla Dārziņa jauktais koris aicina uz bezmaksas koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā

Jauns.lv

Kā ierasts, ik katra gada noslēgumā, kora mūzikas mīļotājiem īstenu svētku burvības noskaņu sola Emīla Dārziņa jauktais koris, visus aicinot uz bezmaksas koncertu “Gaismas upes”, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, 17. decembrī, plkst. 20:00.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kontrastējot tradicionālajiem Ziemassvētku koncertiem, šoreiz “Gaismas upes” līganā straume klausītājus vedīs cauri dažādu gadsimtu noskaņām,  iezīmējot likteņa melodiskos vijumus gan dabā, gan cilvēkos, to pārdzīvojumus un sajūtas visa gada garumā līdz pat Ziemassvētkiem.  Programmā būs J.Farmer, J.Reinberger,  K.Nysted,  X.Sarasola, E.Whitacre, Ē.Ešenvalda un citu komponistu radītā mūzika. Kā īpašs pārsteigums klausītājiem, noslēdzot Emīla Dārziņa 140.jubilejas gadu, būs speciāli korim Andra Gaiļa aranžētā Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis” pasaules pirmatskaņojums.

“Gada tumšāko gadalaiku ar savu koncertu centīsimies darīt gaišu savu klausītāju sirdīs. Pārdomu pilnais svētku laiks ir brīnišķīgs mirklis, kad Latvijas iedzīvotājiem un viesiem dāvināt mierpilnu un sirsnīgu noskaņu koncertu,” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa.

Koncertu diriģēs Emīla Dārziņa jauktā kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa, kā arī jaunie diriģenti Rūdolfs Krēsliņš un Agnese Urka, kas korim pievienojās tikai šajā vasarā. Koncerta vadītāja lomā aicināts Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jurģis Spulenieks, ar kuru kopā koris piedalās izrādē “Raiņa sapņi”.

Novembra sākumā Emīla Dārziņa jauktais koris atgriezās no vairāku nedēļu ilgušā brauciena Spānijā, Tolosā, kur prestižajā starptautiskā koru konkursā ieguva 3. vietu tautas mūzikas kategorijā, kā arī saņēma Basku reģiona pašvaldības speciālbalvu par labāko basku skaņdarba interpretāciju. Konkurss ir viens no sešiem pasaules koru Grand Prix izcīņas posmiem. Daļu no konkursa skaņdarbiem klausītājiem būs iespēja dzirdēt arī koncertā.

Visu 2015. gadu kori varēja dzirdēt un redzēt Latvijas Nacionālā teātra izrādē “Raiņa sapņi”, kuras mūzikas autors Jēkabs Nīmanis ieguva Spēlmaņu nakts balvu kā gada teātra mūzikas autors.  Tuvākās izrādes “Raiņa sapņi” būs 2015.gada 18.decembrī, kā arī 2016.gada 28.janvārī un 16.februārī Latvijas Nacionālā teātrī.

Paldies koncerta informatīvajiem atbalstītājiem – Neatkarīgajai Rīta Avīzei un portālam Apollo. Koncertu rīko Emīla Dārziņa biedrība. Izsakām pateicību arī “Emīla Dārziņa jauktais koris” atbalstītājam – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam.

Regīna Zommere / Publicitātes foto