Gada labāko dokumentālo filmu "Ručs un Norie" izdod DVD formātā
Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu pasauļu satikšanos – jauna japāniete Norie antropoloģijas studiju gaitā nonāk pie vecas suitu sievas, kuru draugi sauc par Ruču.
Kultūra
2015. gada 11. decembris, 15:36

Gada labāko dokumentālo filmu "Ručs un Norie" izdod DVD formātā

Jauns.lv

Atsaucoties uz lielo skatītāju interesi un pieprasījumu filmu studija “DEVIŅI” izdevusi Ināras Kolmanes dokumentālo filmu “Ručs un Norie” DVD formātā. Kritiķu atzītais un publikas iemīlētais stāsts par suitu sievas Ruča un japāņu studentes Norie aizkustinošo draudzību kļuva par šī gada godalgotāko filmu un ieguva četras balvas Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” - labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, labākā pilnmetrāžas dokumentālās filmas režisore, labākā scenārija autore, labākais dokumentālās filmas operators un vēl divas nominācijas - labākais skaņu režisors un labākā montāžas režisore.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filmas DVD no decembra vidus būs pieejama tirdzniecības vietās Latvijā – tirdzniecības centros, grāmatnīcās, ierakstu veikalos, degvielas uzpildes stacijās “Statoil” un citur. DVD tulkots arī angļu un krievu valodā.

“Ir daudzi cilvēki, kuri filmu kinoteātros nāk skatīties atkārtoti pat trīs reizes, vedot savus draugus un vecmāmiņas. Tāpēc filmu DVD formātā izlēmām izdot tieši tagad kā dāvanu skatītājiem, lai svētkos vairotu sirsnību, draudzību, ticību labajam, īstas emocijas un mīlestību pret Latviju. Tāpēc radošā grupa un filmu studija “DEVIŅI” nolēmusi filmas DVD dāvināt vairākiem bērnu namiem Latvijā,” saka režisore Ināra Kolmane.

Šī filma ir ieguvusi daudz pozitīvas kinokritiķu atzinības un sirsnīgas skatītāju atsauksmes. To dēvē par šī gada lielāko latviešu dokumentālā kino notikumu, cilvēcības un jēgas dopingu, Latvijas kino hitu, min kā vienu no 10 iemesliem, kas ļauj noticēt Latvijas nākotnei.

Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu pasauļu satikšanos – jauna japāniete Norie antropoloģijas studiju gaitā nonāk pie vecas suitu sievas, kuru draugi sauc par Ruču. Valodu nezināšana nav šķērslis dvēseļu radniecībai un šķietami vienkāršais stāsts iegūst dziļu un aizkustinošu dimensiju - Ručs turpmāk uztrauksies par katru zemestrīci Japānā, bet Norie savā dzimtenē iet uz futbola spēli latviešu tautastērpā un kopā ar draugiem sauc: „Sarauj, Latvija!”

Filmas “Ručs un Norie” režisore ir Ināra Kolmane, galvenais operators Andrejs Verhoustinskis, montāžas režisore Līga Pipare, muzikālā ieraksta režisors un producents Pēteris Pāss, mūzikas autori un izpildītāji Mārtiņš Miļevskis un Rihards Kolmanis, skaņu režisori Jānis Juhņēvičs un Ilvars Veģis, izpildproducente Marta Romanova-Jēkabsone, producenti Jānis Juhņēvičs, Ināra Kolmane un Marta Mannenbach, filmu studija "DEVIŅI".

Regīna Zommere / Publicitātes foto