Rasnačs sasauc preses konferenci, lai stāstītu, ko amatā izdarījis
Rasnačs piektdien bija sasaucis preses konferenci, kurā informēja par paveikto Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas valdības laikā.
Politika
2015. gada 11. decembris, 20:30

Rasnačs sasauc preses konferenci, lai stāstītu, ko amatā izdarījis

Jauns.lv

Kā vienu no galvenajiem veikumiem tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) min kriminālsodu politikas pārskatīšanu.

Ministrs atgādināja, ka, lai bargāk vērstos pret pedofiliem, izstrādāti un tikko stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, kas palielina sodus, būtiski pagarina noilguma termiņus un nosaka obligātu un ilgāku probācijas uzraudzību personām, kas veikušas dzimumnoziegumus pret nepilngadīgajiem.

Tāpat, lai cīnītos pret Latvijas iedzīvotāju dalību Krievijas agresijā pret Ukrainu, kā arī citās ārvalstīs notiekošajās teroristiskajās aktivitātēs, ir pieņemti un stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz atbildību par Latvijas valstspiederīgo prettiesisku iesaistīšanos ārvalstī notiekošā bruņotā konfliktā, tā finansēšanu un atbalstīšanu.

Kā vēstīja žurnāls "Kas Jauns", tieslietu ministrs Rasnačs vēsturē ieiet ne tikai ar paveikto tieslietu laukā, bet arī kā ministrs ar vislielāko skaitu pašbilžu sociālajā tīklā "Facebook". Lūk, ieskats ministra personīgajā albumā:

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA/Facebook