Daudzdzīvokļu namā Pārdaugavā eksplodējusi gāze; cietusi sieviete
Gāzes eksplozijas laikā nobruka cietušās sievietes dzīvokļa un kaimiņu dzīvokļa atdalošā starpsiena.
112
2015. gada 12. decembris, 15:52

Daudzdzīvokļu namā Pārdaugavā eksplodējusi gāze; cietusi sieviete

Jauns.lv

Rīgā, Kristapa ielā naktī uz sestdienu kādā dzīvoklī gāzes noplūdes dēļ notika sprādziens, kurā cieta 1939.gadā dzimusi dzimusi sieviete, informē Valsts policijā.

Negadījums noticis plkst.1.20. Cietusī tika nogādāta slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja aģentūrai BNS pastāstīja, ka notikuma vietā strādājušas trīs mediķu brigādes, taču reāli palīdzība bijusi nepieciešama tikai vienai sievietei. Ziņas par viņas veselības stāvokli netiek izpaustas.

Sprādziena laikā nobruka cietušās sievietes dzīvokļa un kaimiņu dzīvokļa atdalošā starpsiena. Kamēr glābšanas dienesta darbinieki pārliecinājās vai mājas iedzīvotājiem dzīvokļos uzturēties ir droši, veikta iedzīvotāju evakuācija. Kopumā evakuēti pieci cilvēki.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Krieviņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka sprādziena rezultātā cietušas arī dzīvokļa durvis un logi. Līdzās esošajā dzīvoklī sprādziena brīdī cilvēki nav bijuši.

Tā kā mājas konstrukciju bojājumi netika konstatēti un tālāka apdraudējuma iedzīvotājiem nebija, visi varēja atgriezties savos dzīvokļos. Nevienam no iedzīvotājiem izmitināšana citās dzīvojamās platībās nav bijusi nepieciešama.

Valsts policija veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas.

BNS/ Foto: Edijs Pālens/ LETA