Cilinskis: "NA neies koalīcijā, kuras premjers ir Solvita Āboltiņa. Viņai jāpamet politiskā skatuve"
Einārs Cilinskis: "Es pieļauju, ka tas padara neiespējamu to [valdību] izveidot. Tā vai citādi, Solvitai Āboltiņai ir jānoiet no politiskās skatuves. Tas gan varētu prasīt kādu laiku."
Politika
2015. gada 13. decembris, 22:22

Cilinskis: "NA neies koalīcijā, kuras premjers ir Solvita Āboltiņa. Viņai jāpamet politiskā skatuve"

Jauns.lv

Nacionālās apvienības (NA) deputāts Einārs Cilinskis, komentējot jaunās valdības izveides procesu, norāda, ka NA nepiedalīsies koalīcijā, kuras premjers ir Solvita Āboltiņa (“Vienotība”), līdz ar to kompromisa variants neeksistē un Āboltiņai, kura apgalvo, ka ir vienīgā partijas premjera amata kandidāte, esot jānoiet no politiskās skatuves.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Taujāts, vai šāda NA nostāja nesarežģī jaunās valdības izveides procesu, Cilinskis pieļāva, ka tā to padara neiespējamu.

“Es pieļauju, ka tas padara neiespējamu to [valdību] izveidot. Tā vai citādi, Solvitai Āboltiņai ir jānoiet no politiskās skatuves. Tas gan varētu prasīt kādu laiku,” sacīja politiķis.

“Ir diezgan loģiski, ka, ja “Vienotība” nevar piedāvāt kandidatūru, kas varētu izveidot valdību, tad nākošā roka ir Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS). Problēma ir tajā, ka ZZS ir problemātiski piedāvāt savu kandidatūru, kamēr “Vienotība” nav teikusi savu vārdu,” viņš piebilda.

Savukārt uz jautājumu, vai NA varētu atbalstīt citas senāk izskanējušas kandidatūras premjera amatam no “Vienotības”, piemēram, Andri Piebalgu, Cilinskis atbildēja apstiprinoši.

“Domāju, ka Piebalga kungs ir absolūti cienījama kandidatūra un viņam nebūtu problēmas sastādīt plašu koalīciju, kā arī baudīt sākotnēju sabiedrības atbalstu, kas ļautu uzsākt darbu,” sacīja Cilinskis.

Vēstīts, ka šobrīd valdības veidošanu ir uzņēmusies "Vienotība" kā lielākā koalīcijas Saeimas frakcija. "Vienotības" vienīgā premjerministra kandidāte ir Solvita Āboltiņa. NA paziņojusi, ka neatbalstīs Āboltiņas kandidatūru. Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paziņoja, ka nepiedalīsies koalīcijā, kurā nebūs NA. Tāpat daļa "Vienotības" deputātu vēlas, lai NA ietilptu esošajā koalīcijā, to nepaplašinot.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA