Nedēļas nogalē Nacionālo mākslas muzeju apmeklējuši 90 000 cilvēku
Atvērto durvju dienas norisināsies līdz 16.decembrim. Darba dienās - no 14.decembra līdz 16.decembrim - muzejs būs atvērts no plkst.14 līdz 19.
Kultūra
2015. gada 13. decembris, 22:48

Nedēļas nogalē Nacionālo mākslas muzeju apmeklējuši 90 000 cilvēku

Jauns.lv

Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) šajās brīvdienās apmeklējuši 90 000 cilvēki, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakar tie bija kopumā 40 000, bet šodien - 50 000 cilvēki.

Jau rakstīts, ka šodien lieli cilvēku pūļi gaidīja rindā, lai apmeklētu atjaunotā LNMM atvērto durvju dienas.

Vakar sākās Atvērto durvju dienas atjaunotajā LNMM. Atvērto durvju dienu laikā muzejā var nokļūt pa divām ieejām - galveno ieeju no Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses. Katru dienu apmeklētājus uzņems aptuveni 30 LNMM darbinieki un brīvprātīgie.

Atvērto durvju dienas norisināsies līdz 16.decembrim. Darba dienās - no 14.decembra līdz 16.decembrim - muzejs būs atvērts no plkst.14 līdz 19.

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas - izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Mērķtiecīga darba rezultātā muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21.gadsimta muzeju prasībām.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, būvprojekta autors ir Lietuvas arhitektu biroja "Processoffice" arhitekts Vitauts Biekša, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veica būvfirma "Re&Re". Līgums par LNMM rekonstrukciju, restaurāciju un paplašināšanu starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA "Re&Re" tika parakstīts 2013.gada 22.janvārī.

Darbu kopējās izmaksas ir 29,8 miljoni eiro, no kuriem 16,8 miljoni eiro ir Rīgas domes finansējums, bet 13 miljonu eiro finansējums piesaistīts no Eiropas Savienības līdzekļiem. Visas summas norādītas, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

   

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas