Kučinskis uzskata, ka premjers nāks no ZZS rindām; Augulis tas nebūs
Uldis Augulis (no labās) "premjerēt" negrib, bet labprāt atbalstīšot kolēģi Māri Kučinski.
Politika
2015. gada 14. decembris, 08:26

Kučinskis uzskata, ka premjers nāks no ZZS rindām; Augulis tas nebūs

Jauns.lv

Acīmredzot jaunā Ministru prezidenta izvirzīšana nonāks Zaļo un zemnieku savienības rokās (ZZS), jo izskatās, ka "Vienotība" nespēj vienoties par vienotu premjera amata kandidātu, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas deputāts un iespējamais ZZS premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

"Partijas "Vienotības" iekšējās problēmas ir pārāk lielas, ja frakcija nevar vienoties par vienu kandidātu, tad tas vairs nav īsti nopietni. Savā ziņā izšķiroša loma ir nacionālai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vai tā būs gatava strādāt koalīcijā, kuras premjers būs Solvita Āboltiņa," sacīja Kučinskis.

Tomēr uz jautājumu, vai Kučinskis būtu gatavs uzņemties Ministru prezidenta amata pienākumus, politiķis atbildēja, ka šādas sarunas vēl ir tālu un viss vēl ir priekšā. "Es zinu, ko nozīmē premjera amats, jo ilgus gadus esmu bijis tam klāt," piebilda Kučinskis.

Savukārt, ja piekristu vadīt valdību, tad ministru amatos no ZZS viņš vēlētos redzēt tos pašus, kas bija Laimdotas Straujumas vadītajā valdībā, īpaši izceļot aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, veselības ministru Gunti Belēviču, zemkopības ministru Jāni Dūklavu un ekonomikas ministri Danu Reiznieci-Ozolu.

Kučinskis esot netieši uzrunāts ieņemt premjerministra amatu, taču neesot gatavs "vienkāršai pasēdēšanai", tādēļ vēlas saņemt "zināmus nosacījumus" pirms sava lēmuma pieņemšanas. Kučinskis iepriekš norādīja, ka šobrīd runas par amatiem esot tikai pieņēmumu līmenī un pašlaik vienkārši neesot nākamā posma, kas radot nekonkrētību.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt premjerministra amatu, viņš sacīja, ka to nevar salīdzināt ar, piemēram, kāda ordeņa saņemšanu, jo runa esot par zināmiem nosacījumiem, pilnvarām un prioritātēm. "Tad būtu gatavs runāt. Jāapzinās, ka vienkārši pasēdēt priekšā, novadīt sēdes vai satikties - tas nav rādītājs. Nosacījumi ir pilna līdzdalība pastāvīgas komandas veidošanā un līdzdalība noteikšanā, kas atrodas izpildvarā, kas ir par ministriem un darbiem," viņš sacīja, piebilstot, ka piekrišanai nebūtu jēgas, jo "tikai pasēdēt" neesot gatavs.

Savukārt Labklājības ministrs Uldis Augulis, kuru arīdzan kuluāros minēja kā ZZS virzītu premjera krēslam, šorīt pateica, ka nevēlas būt premjers. Viņš norādīja, ka, ja izveidosies situācija, ka premjera kandidāts jāvirza ZZS, visticamāk, tiks virzīts Saeimas deputāts Māris Kučinskis. Tāpat Augulis atzina, ka jaunajā valdībā būtu gatavs ieņemt satiksmes vai labklājības ministra posteni.

BNS/LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA