Drabešos aizdegas uz televizora novietots Adventes vainags, 14 gadus veca meitene - slimnīcā
Degot adventes vainagam, Amatas novadā ugunsgrēkā cieš meitene.
112
2015. gada 14. decembris, 09:46

Drabešos aizdegas uz televizora novietots Adventes vainags, 14 gadus veca meitene - slimnīcā

Jauns.lv

Degot adventes vainagam, Amatas novada Drabešu pagastā svētdien ugunsgrēkā cietusi 14 gadus veca meitene, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja ar mansardu deg 90 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta pusaudze, kura tika hospitalizēta.

Kā norādījuši paši mājas iemītnieki, ugunsgrēks bija izcēlies no bez uzraudzības atstātām iedegtām svecēm adventa vainagā, kurš novietots uz televizora.

Savukārt pirmdienas agrā rītā plkst.6.19 ugunsdzēsēji devās uz Mazā Balasta dambi Rīgā, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija aizdedzies adventa vainags 0,1 kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

"VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un adventa vainagos neatstāt aizdegtas sveces bez uzraudzības vai tās nededzināt vispār," piebilda Gribuste.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas