Kultūra
2015. gada 14. decembris, 11:02

Nākamā gada aprīlī Rīgā uzstāsies Meraija Kerija

Jauns.lv

Pēc 13 gadu pauzes Eiropā ar koncerttūri viesosies viena no visu laiku veiksmīgākajām dziedātājām Meraija Kerija (Mariah Carey), kura 7.aprīlī sniegs koncertu arī "Arēnā Rīga", informēja koncertaģentūras FBI sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.

Mūziķe nav uzstājusies Eiropā kopš 2003.gada, kas padara viņas gaidāmo koncerttūri "Sweet Sweet Fantasy" par īpašu un ilgi gaidītu notikumu. Viņas koncertprogramma Lasvegasā ir izpārdota katru vakaru, nupat dziedātāja saņēma arī zvaigzni Holivudas Slavas alejā.

Rīgā gaidāmajā koncertā klausītājus sagaida mākslinieces spilgtāko hitu izlase, no kuriem 18 dziesmas pabijušas ietekmīgāko mūzikas topu pirmajā vietā. Sagaidāms, ka Kerija koncertā izpildīs "Hero", "Fantasy", "Always Be My Baby" un pasaulslaveno hitu, kas nu jau kļuvis par klasiku, - "We Belong Together", kā arī citus karjeras labākos skaņdarbus.

Plānotajā Eiropas koncertturnejā pieprasītā mūziķe sniegs vismaz 23 arēnas šovus.

Kerija ir mūzikas ikona un soulmūzikas leģenda. Ar vairāk nekā 220 miljoniem pārdotu ierakstu viņa ir viena no visu laiku veiksmīgākajām personībām mūzikas biznesā. Viņa ir ieguvusi vairākas "Grammy" balvas, 19 "World Music Awards", 21 "American Music Awards" un 14 "Billboard" apbalvojumus.

Dziedātāja ir slavena ar savu spēcīgo piecu oktāvu vokālu, talantīgo dziesmu rakstīšanu un ierakstu producēšanu, kas ļauj Keriju dēvēt par vienu no veiksmīgākajām māksliniecēm popmūzikā. Pie nozīmīgākajiem apbalvojumiem minama arī "Billboard" godalga kā labākajai desmitgades mūziķei, "World Music Award" balvu viņa ieguvusi kā pasaules veiksmīgākā dziedātāja šajā tūkstošgadē, "Icon Award" - par unikāliem sasniegumiem dziesmu rakstīšanā.

Biļetes uz popzvaigznes koncertu būs nopērkamas no piektdienas, 18.decembra, "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv". Koncertā būs tikai sēdvietas. Biļešu cena būs no 49 eiro.

Savukārt no 16.decembra plkst.10 "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās tiks sākta biļešu iepriekšpārdošana FBI koncertu kluba biedriem.


LETA / Foto: AFP/LETA / Vida Press