Sasildi sirdi un palīdzi bērniem bāreņiem piedzīvot ģimenes siltumu!
Lai šiem bērniem būtu iespēja uzaugt ģimenēs, jau gandrīz 20 gadus Latvijā tiek veidotas un atbalstītas SOS ģimenes, kuras dzīvo divos SOS bērnu ciematos – Valmierā un Īslīcē.
Sabiedrība
2015. gada 14. decembris, 11:30

Sasildi sirdi un palīdzi bērniem bāreņiem piedzīvot ģimenes siltumu!

Jauns.lv

Ikviens no savas bērnības atceras pasaku par Sniega karalieni un to, cik nejūtīga kļūst sasalusi sirds. Pasaule kļūst auksta un skumja, ja tajā dzīvo cilvēki ar saltām sirdīm. Šādā pasaulē zūd prieks, valda bailes, vienaldzība un naids.

Aizsākoties Adventes laikam, SOS bērnu ciemati īsteno sociālo kampaņu “Sasildi sirdi!”, kurā aicina ziedot SOS bērnu ciematu ģimenēs augošo bērnu atbalstam. 

SOS ģimenēs aug bērni, kuri dažādu iemeslu dēļ ir zaudējuši savu bioloģisko vecāku aprūpi. Ikvienam no šiem bērniem ir savs, bieži vien ļoti sāpīgs, dzīves stāsts, bet visus viņus vieno ilgas pēc sirds siltuma un  ģimenes, kurā droši pieaugt un kļūt par labiem, pasaulei atvērtiem cilvēkiem.

Pirms divām nedēļām vienā no SOS ciemata ģimenēm nonāca seši brāļi un māsas, kuru vecāki zaudēja savus bērnus cīņā ar atkarībām. Pēdējo piecu gadu laikā bērni vairākus desmitus reižu pabijuši dažādās krīzes patvēruma vietās. Dzīvojot mājās, bērni bieži bija pusbadā, iebaidīti, novārtā pamesti. Vecākās māsas centās būt mazākajiem mammas un tēva vietā un rūpēties par viņiem, tāpēc bieži neapmeklēja skolu. . Pēc kārtējā traģiskā atgadījuma mājās, bērni atkal nonāca krīzes centrā.  Šobrīd visi seši kopā ar savu SOS mammu gaida savus pirmos, īsti ģimeniskos Ziemassvētkus. 

Tas ir tikai viens no stāstiem, bet tādu Latvijā ir daudz.

Bērnam būtu jāuzaug mīlošā un gādīgā ģimenē. Diemžēl dzīvē tā nenotiek. Bērni zaudē savus vecākus, ģimenes, piederīgos, un vairāk nekā 1500 bērni Latvijā joprojām dzīvo bērnu namos. 

Lai šiem bērniem būtu iespēja uzaugt ģimenēs, jau gandrīz 20 gadus Latvijā tiek veidotas un atbalstītas SOS ģimenes, kuras dzīvo divos SOS bērnu ciematos – Valmierā un Īslīcē. Šo gadu laikā SOS ģimeņu paspārnē uzauguši jau vairāk nekā 100 bērni. Šobrīd 25 SOS ģimenēs savas jaunās mājas un vecākus ir raduši 140 bērni no visas Latvijas. 

SOS bērnu ciemati ir nevalstiska organizācija, kuras darbība lielā mērā atkarīga no ziedotāju labvēlības. Pusi no izmaksām, kas saistītas ar bērnu uzturēšanos SOS ģimenēs, palīdz segt bērnu dzimtās pašvaldības. Atlikušie līdzekļi, kas nepieciešami, lai rūpētos par bērniem, SOS ģimeņu rīcībā nonāk, pateicoties labas gribas cilvēku ziedojumiem.

Tādēļ aicinām sasildīt sirdis un palīdzēt bērniem, kuri zaudējuši savu vecāku gādību, piedzīvot ģimenes siltumu, un SOS ģimenēm parūpēties par bērnu audzināšanu un uzturēšanu! Neviens ziedojums nebūs par mazu vai lielu, jo katrs eiro palīdzēs mainīt uz labu kāda bērna dzīvi!

Vairāk informācijas: www.sasildisirdi.lv un www.sosbernuciemati.lv


Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar sasildisirdi.lv / Publicitātes foto