Azarspēļu slimo cilvēku atbalsta kustībai - 15 gadu jubileja
Šī kustība nav saistīta ar reliģiju, konfesijām, politiku, organizācijām vai valsts iestādēm.
Sabiedrība
2015. gada 14. decembris, 11:56

Azarspēļu slimo cilvēku atbalsta kustībai - 15 gadu jubileja

Jauns.lv

Sestdien, 2016.gada 16.janvārī 15 gadu pastāvēšanas jubileju svinēs azarspēļu slimo cilvēku pašpalīdzības Latvijas Anonīmo spēlmaņu kustība. Šo notikumu atzīmēs ar sapulci Hotel ABC, Šampētera ielā 139A, Rīgā, ko aicināti apmeklēt gan anonīmie spēlmaņi un viņu ģimenes locekļi, gan citi interesenti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Anonīmie spēlmaņi ir vīriešu un sieviešu sadraudzība, kurā cilvēki dalās savā pieredzē, spēkā un cerībās, lai atrisinātu tiem kopējo problēmu un palīdzētu citiem atveseļoties no azartspēļu atkarības. Kustības pamats ir pašu spēlmaņu pašpalīdzības grupas, kuru sapulces notiek ik nedeļu nedēļā. Vienīgais noteikums, lai azartspēļu atkarīgais jeb kompulsīvais spēlmanis iesaistītos pašpalīdzības grupā, ir viņa paša vēlme pārtraukt spēlēšanu.

Anonīmo spēlmaņu kustības dalībnieki strādā ar sevi pēc 12 soļu programmas un ievēro 12 tradīcijas – tai skaitā arī anonimitātes principu. Grupu darbs koncentrējas uz socializētu atbalstu, diskusiju veidā daloties pieredzē un informācijā.

Azartspēļu atkarību pārvarēt gribošo cilvēku sadraudzība aizsākās 1957.gadā Losandželosā kā “Gamblers Anonymous” un šobrīd darbojas daudzās pasaules valstīs.  Latvijas kustības pirmsākumi meklējami vēl pagājušā gadsimta 90. gados, taču regulāras sapulces šeit notiek kopš 2001.gada.

Anonīmo Spēlmaņu kustībai nav ne iestāšanās, ne dalības maksas, grupas tiek uzturētas, pateicoties dalībnieku brīvprātīgiem ziedojumiem. Šī kustība nav saistīta ar reliģiju, konfesijām, politiku, organizācijām vai valsts iestādēm. Latvijas Anonīmajiem spēlmaņiem ir ciešas saites ar Lietuvas, Krievijas, Lielbritānijas un ASV spēlmaņu grupām.

Regīna Zommere / Foto: Inga Kundziņa/LETA

Tēmas