Viedokļi
2015. gada 14. decembris, 16:21

Filips Rajevskis: "Sākusies reāla cīņa par premjera krēslu"

Jauns.lv

Latvijā beidzot sākusies cīņa par premjera krēslu, sacīja politologs Filips Rajevskis, komentējot ZZS paziņojumu, ka šis politiskais spēks izvirzīs savu premjera amata kandidātu.

Viņš norādīja, ka šāda cīņa ir normāls process, jo "nav pareizi, ka neviena partija nevēlas premjera posteni un neviens nevēlas būt premjers".

"Tieši šāda procesa rezultātā mums ir cerības, ka Latvijai būs rīcībspējīga valdība. Ja ZZS premjera amatam izvirzīs Māri Kučinski, viss būs labi, jo viņš ir pieredzējis politiķis," sacīja Rajevskis.

ZZS savu premjera amata kandidātu paziņos 28.decembrī. To pirmdien pēc partiju apvienības valdes sēdes žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Politiķis arī atzīmēja, ka ZZS šobrīd neskatās, ko dara "Vienotība". "Šobrīd viņu lēmumi priekš mums nav saistoši, nav aktuāli. Viņi savu iespēju ir palaiduši garām. Ja viņi tagad virzīs kandidātu, tad tā būs viņu izvēle. Mēs ejam savu ceļu, virzām savu kandidātu," viņš pauda.

Brigmanis arī sacīja, ka "Vienotība" savu kandidātu varēja virzīt vakar vai aizvakar. "Ja mēs uzskatītu, ka "Vienotībai" ir jāvirza, tad mēs savu [kandidātu] vispār nevirzītu, atbalstītu kādu viņu kandidatūru. Ja mēs visu laiku uz viņiem tikai gaidīsim, tad galā nekādā netiksim. Tā nav pareizi. Ir jāvirzās uz priekšu," ir pārliecināts parlamentārietis.

Pēc politiķa domām, nākamā valdība būtu jāveido no pašreizējām koalīcijas partijām. "Manuprāt, tas ir Latvijai stabils mehānisms," viņš teica.

ZZS minējusi četrus kandidātus uz Ministru prezidenta amatu - zemkopības ministru Jāni Dūklavu, Liepājas mēru Uldi Sesku, Auguli un Kučinski.

Politiķi neoficiāli prognozē, ka šobrīd pastāv liela iespēja, ka nākamo Ministru kabinetu varētu vadīt ZZS un jaunā valdība varētu tikt izveidota līdz janvāra beigām.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA