Ziemassvētkus Rīgas patversmes sieviešu nodaļa sagaidīs jaunās telpās
Runā Rīga
2015. gada 14. decembris, 18:39

Ziemassvētkus Rīgas patversmes sieviešu nodaļa sagaidīs jaunās telpās

Jauns.lv

Šonedēļ Rīgas patversmes sieviešu nodaļa sāks uzņemt klientes jaunās, izremontētās telpās Pārdaugavā, Eiženijas ielā 1. Līdz šim patversme atradās Bārddziņu ielā 2.

Rīgas patversme ar sieviešu nodaļu Bārddziņu ielā 2 un vīriešu nodaļu Maskavas ielā 208 kā viena iestāde darbojas no 2002.gada .  2009.gadā kā Rīgas patversmes sastāvdaļa sāka darboties Dienas centrs Katoļu ielā 57.

Vietu skaits Rīgas patversmes sieviešu nodaļā 2002. gadā bija 50 vietas, no 2009.gada vietu skaits tika palielināts līdz 76 vietām, no 2013.gada Rīgas patversmes sieviešu nodaļa varēja uzņemt 90 klientes, bet   jaunajā Eiženijas ielas patversmē saglabāts tāds pats vietu skaits.

Rīgas patversmes sieviešu nodaļai ir diennakts nodaļa - ar patversmes mediķa un vecākā sociālā darbinieka norīkojumu, saņem: gultasvietu, ēdināšanu trīsreiz dienā, sociālā darbinieka konsultācijas, primāro medicīnisko palīdzību. Nakts patversmes nodaļā klientes saņem vakariņas, gultasvietu, sociālā darbinieka konsultācijas, primāro medicīnisko palīdzību.

Patversmes telpās plānots no 2017.gada izveidot multifunkcionālu centru “Attīstība”. Tieši šādu nosaukumu plānots dot tāpēc, ka iepriekš šajā ēkā darbojās Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskola “Attīstība” kurā sociālā darbinieka izglītību ieguvuši daudzi ne tikai Rīgas, bet arī Latvijas  sociālā darba darītāji.

Rīgas naktspatversmes ziemas periodā darbojas no plkst.17 līdz 9. Ja nakts gaisa tº būs zemāka par -10 ºC vai, ja āra gaisa temperatūra ir zemāka par 0 ºC un vēja ātrums ir lielāks par 10 m/s, tad naktspatversmes darbosies visu diennakti. Rīgas patversmes sieviešu nodaļas dežuranta tālrunis 67105634, sociālie darbinieki  67105241, sociālie darbinieki konsultē darba dienās no plkst.10 līdz 21.

Rīgā darbojas vēl viena sieviešu patversme Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2, korpuss 12, pakalpojumu nodrošina biedrība ‘PINS”.

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, lūdzam informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darba dienās no plkst. 9 līdz 17 pa mobilo tālruni 27023550.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055. Papildus informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgā var iegūt Labklājības departamenta mājas lapā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: maps.google.com