Ilvesa nākamā sievasmāte, limbažniece Velta: "Viņš lūdza atļauju precēties"
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess pirms saderināšanās ar latvieti Ievu Kupci atļauju precēties prasījis arī nākamajai sievasmātei – Limbažu mākslas skolas skolotājai Veltai Kupcei.
Sabiedrība
2015. gada 15. decembris, 07:13

Ilvesa nākamā sievasmāte, limbažniece Velta: "Viņš lūdza atļauju precēties"

Jauns.lv

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savas saderinātās Ievas Kupces mātei Veltai lūdzis meitas roku. „Šodien jau nav kā vecos laikos, kad bērni varēja precēties tikai ar vecāku atļauju, bet nekas jau slepeni nenotiek. Manas meitas saderinātais man lūdza atļauju precēties,” Kasjauns.lv teica Velta Kupce.

Ievas Kupces mamma Kasjauns.lv bilda: „Viss ir kārtībā! Notiek kā jau visās ģimenēs, nav nekādu problēmu”. Tomass Hendriks Ilvess roku lūdzis ne tikai savai līgavai, bet arī jautājis viņas mātei, vai viņai nebūtu iebildumu, ka abi precēsies. Protams, ka topošā Igaunijas prezidenta sievasmāte šādai savienībai nekādu šķēršļu nesaredzēja.

Ievas mamma ir ļoti aizņemta savā darbā – viņa ir Limbažu mākslas skolas skolotāja un viņai neiznāk bieži viesoties pie topošā znota. Tomēr vairākas reizes viņi ir tikušies – gan kaimiņvalsts prezidenta lauku īpašumā „Arma”, gan Rīgā.

Ieva Kupce atklājusi, ka viņas vecāki nākuši no mākslas jomas. Tēvs beidzis Mākslas akadēmiju un aizgājis mūžībā vēl tad, kad meita bija maziņa. Savukārt māte beigusi Rīgas lietišķās mākslas vidusskolu un tagad strādā Limbažos.

Bijusī Limbažu mākslas skolas audzēkne Anete Kasjauns.lv par savu skolotāju teica: „Velta Kupce bija ļoti forša - atvērta, jauka, ieinteresēta skolotāja, kurai ļoti patīk „ņemties” ar bērniem. Limbažu mākslas skola ir maziņa, tikai ar trīs klašu telpām un tajā bērni nāk apgūt mākslu pēc pamatmācībām. Velta man mācīja mākslas teoriju, krāsu kompozīciju”. Pati skolotāja Kasjauns.lv teica, ka bērniem māca visu, ko vajag mākslas skolā.

Jāteic, ka līdz šim meita māti ar saviem sasniegumiem ir iepriecinājusi vairākas reizes.  Piemēram 2007. gadā toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers Ievai Kupcei pasniedza Atzinības Krusta I pakāpes Zelta goda zīmi par ieguldījumu NATO samita organizēšanā. Prese rakstīja, ka toreiz laimīga bija ne tikai meita, bet arī māte. Velta Kupce šo notikumu pielīdzināja zvaigžņu stundai savā dzīvē

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Igaunijas 61 gadus vecais Igaunijas prezidents un 38 gadus vecā Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce saderinājās novembra vidū.

     

Elmārs Barkāns/Foto: president.ee, ekrānuzņēmumi no „Postimees”, „Eesti Express”, elu24.ee un ec.europa.eu, aculiecinieka foto, AFP/LETA, Edijs Pālens/LETA, no Salavgrīvas muzeja arhīva