KNAB nav informācijas, ka iemaksātā drošības nauda par Uģi Magoni ir nelikumīgi iegūta
Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu.
112
2015. gada 15. decembris, 23:25

KNAB nav informācijas, ka iemaksātā drošības nauda par Uģi Magoni ir nelikumīgi iegūta

Jauns.lv

Pagaidām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nav informācijas, ka par bijušo uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni iemaksātā 400 000 eiro lielā drošības nauda, ir nelikumīgi iegūta, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KNAB šādas pārbaudes iespēju pieļāva pēc tiesas sēdes 8.oktobrī, kad pret 400 000 eiro lielu drošības naudu no apcietinājuma nolēma atbrīvot Magoni. Advokāti jau iepriekš ierosināja noteikt drošības naudu 200 000 eiro apmērā, bet KNAB tiesā bija norādījis, ka Magonim ir nepieciešams turpināt piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, taču, ja tiesa lemtu par drošības naudas noteikšanu, tad KNAB ieskatā tai jābūt viena miljona eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KNAB vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāja, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata, taču saglabāja šī uzņēmuma prezidenta amatu, no kura pienākumu pildīšanas tika atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar "LDz ritošā sastāva servisa" nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz, vēstīja Igaunijas portāls "Delfi.ee".

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA