Āboltiņa: "Šobrīd ir svarīgi ievilkt elpu un visu izvērtēt"
Nacionālajam blokam Āboltiņas virzīšana premjeres amatam esot "nepatīkams pārsteigums". Āboltiņa šādu viedokli respektējot, taču tagad grasās visu rūpīgi izvērtēt.
Politika
2015. gada 16. decembris, 08:08

Āboltiņa: "Šobrīd ir svarīgi ievilkt elpu un visu izvērtēt"

Jauns.lv

Vienotības" līdere un premjera amata kandidāte Solvita Āboltiņa respektē nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) viedokli par viņas kandidatūras neatbalstīšanu, tomēr pēc viņas domām tagad svarīgākais esot ievilkt elpu un visu izvērtēt.

Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Āboltiņa sacīja, ka viņa šaubas vai sabiedrība tagad no Saeimā ievēlēta politiskā spēka gaida ultimātu un sarkano līniju politiku. "Tāpēc tagad neskriesim notikumiem par priekšu, jo katrai partijai ir savi uzstādījumi, vēlmes un domas, kuras vajadzēs apspriest," piebilda Āboltiņa.

Viņai kā partijas vadītājai un tagad jau kā Ministru prezidenta amata kandidātei svarīgākais ir tas, kas pašlaik notiek "Vienotībā", jo sabiedrībai ir būtiski zināt un izskaidrot, kāpēc partija premjera amatam izvirza tieši šo kandidātu.

Tāpat viņa uzskata, ka jaunās valdības veidošana nav iespējama bez VL-TB/LNNK un tā noteikti nebūtu prātīga rīcība. Savukārt komentējot Zaļo un zemnieku savienības vēlmi izvirzīt savu premjera amata kandidātu, uz kuru, iespējams, varētu tikt izvirzīts Saeimas deputāts Māris Kučinskis, Āboltiņa sacīja, ka katrai partijai ir tiesības izvirzīt savus Ministru prezidenta amata kandidātus.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK nostāja ir nemainīga, un šis politiskais spēks neatbalsta "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu kā premjera kandidāti, pēc vakar notikušās "Vienotības" valdes un Saeimas frakcijas kopsēdes apliecināja partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Politiķis norādīja, ka ir pārsteigts par "Vienotības" lēmumu un gribētu dzirdēt ne tikai frakcijas vadības, bet arī citu deputātu apsvērumus par šādu lēmumu. "Manuprāt, šis solis varētu liecināt par "Vienotības" vājuma pazīmi," sacīja Bērziņš.

Āboltiņas virzīšana viņam ir nepatīkams pārsteigums, šorīt televīzijā vēlreiz atgādināja Gaidis Bērziņš.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA