Marihuāna šobrīd ir pieprasītākā narkotika valstī, neslēpj policija
Kriminālpolicijas pārstāvis informēja, ka zālītes tirgošana arvien aktīvāk notiek internetā.
112
2015. gada 16. decembris, 08:49

Marihuāna šobrīd ir pieprasītākā narkotika valstī, neslēpj policija

Jauns.lv

Tendences rāda, ka marihuāna šogad pieprasījuma tirgū ieņem pirmo vietu, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš pastāstīja, ka pieprasījums pēc marihuānas ir apmēram tāds pats kā pērn, vienlaikus pēc jauno psihoaktīvo vielu kriminalizēšanas, lietotāji izvēlas pāriet uz citas narkotikas lietošanu. Otrajā vietā pieprasījuma tirgū ir metamfetamīns.

Grišins arī pastāstīja, ka marihuānas audzēšana tiek veicināta ar tirdzniecību internetā. "Sēklas tiek iegādātas tīmeklī un ar pasta starpniecību sūtītas uz Latvija. Internetā iespējams uzzināt, kā tiek audzēti augi. Īpaši lielām zināšanām nevajag būt. Salīdzinot ar sintētiskajām narkotikām, cilvēkam jābūt zināšanām ķīmijā. Tāpēc Latvijā izvēlas vieglāko ceļu un audzē marihuānu," teica Grišins.

Policija novembra beigās likvidējusi trīs marihuānas audzētavas, atsavinājusi 12 kilogrami gatavās produkcijas un vairāk nekā 30 kilogrami "zaļās masas", kā arī ieročus, žurnālistiem otrdien pastāstīja Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins . Kopumā aizturētas astoņas personas, divi no viņiem iepriekš saukti pie kriminālatbildības un sodāmības jau ir dzēstas. Pārējās personas likumsargu redzeslokā nebija nonākuši, taču viņiem esot bijusi saistība ar noziedzīgo pasauli. Viņš skaidroja, ka Latgales reģionā, pierobežas teritorijā atklātas divas lielas audzētavas, viena bija izveidota pamestā divstāvu ēkā. Policija noskaidrojusi, ka noziedznieki īpašumu iegādājas, kurā izveidoja audzētavu. Tāpat netālu bija audzēšanai iekārtots šķūnis.

Trešā audzētava tika atklāta Rīgā, zem kādas garāžas grīdas. Policijas aizturētajā grupā ietilpst organizētājs, audzētājs, kurš kopā ar savu palīgu pieskatīja un kopa marihuānas stādus. Tāpat aizturēts arī cilvēks, kurš bija investējis naudu audzētavu labiekārtošanā, kā arī persona, kura organizēja tirgošanu.