Pie Saeimas deputāta Gaida Bērziņa privātmājas Ādažos pēkšņi nosaka ātruma ierobežojumu
Šomēnes Ādažos pie deputāta Gaida Bērziņa mājas uzradās ātrumu ierobežojoša zīme. Pats deputāts sakās neko nezinām, kā tā tur uzradusies, kaut gan ierobežojumi tur noteikti pēc vietējo iedzīvotāju, kuru vidū ir arī pats Bērziņš, lūguma.
Novadu ziņas
2015. gada 16. decembris, 12:18

Pie Saeimas deputāta Gaida Bērziņa privātmājas Ādažos pēkšņi nosaka ātruma ierobežojumu

Jauns.lv

Ādažu iedzīvotājus pēkšņi pārsteigusi ceļazīme uz ciemata maģistrālās, Draudzības ielas, pie Saeimas deputāta Gaida Bērziņa (NA) privātmājas. Ja līdz šim tur varēja braukt ar 50 kilometriem stundā, tad tagad tikai ar 30 kilometriem. Daudzi ādažnieki uzskata, ka tas ir Saeimas deputāta nopelns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bijušais Ādažu vidusskolas direktora vietnieks, ekspolitiķis un uzņēmējs Dans Bērtulis savā „Facebook” profilā ironizē: „Gribu izteikt pateicību Saeimas deputātam no Nacionālās apvienības Gaidim Bērziņam, par to, ka viņš spējis vienoties ar valsts akciju sabiedrību „Latvijas Valsts ceļi” un kvartālā pie savas mājas Ādažos, Draudzības ielā, uzlicis ātruma ierobežojumu 30 km/h. Tā ka šī ir viena no divām Ādažu maģistrālajām ielām, tad visiem ādažniekiem ir fantastiska iespēja katru rītu un vakaru lēnām nobraukt gar deputāta māju un pazemībā noliekt galvu izredzēto priekšā”.

Pats Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Bērziņš gan Kasjauns.lv noliedza, ka kaut kādā veidā būtu saistīts ar šī ātruma ierobežojuma noteikšanu: „Diemžēl nevarēšu atbildēt, kādu iemeslu dēļ šī zīme attiecīgajā vietā ir uzstādīta. Tas, acīmredzot, ir jāprasa atbildīgajām institūcijām. No savas puses apliecinu, ka neesmu vērsies nevienā valsts vai pašvaldības institūcijā ar lūgumu par šādas zīmes uzstādīšanas nepieciešamību”.

„Latvijas valsts ceļu” (LVC) preses pārstāve Anna Kononova Kasjauns.lv arī teica, ka LVC nav saistīta ar braukšanas ātruma ierobežošanas noteikšanu šajā ielas posmā, jo „tā ir pašvaldības teritorija un iela, jājautā viņiem”.

Savukārt Ādažu novada pašvaldības izdevuma „Ādažu Vēstis” redaktore un vietvaras sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne Kasjauns.lv pastāstīja: „Pēc iedzīvotāju lūguma Draudzības ielā ir uzstādīta ātruma ierobežojuma zīme 30 km/h.

29. jūnijā Ādažu novada dome saņēma iesniegumu, kurā novada iedzīvotājs Sergejs Rudenko iedzīvotāju komitejas vārdā, lūdza ierobežot autotransporta kustības, intensitāti Draudzības ielā, nosakot ātruma ierobežojumu, jo ielas segums ir nelīdzens un transporta līdzekļi, kuru masa pārsniedz 3,5 t, pārvietojoties pat ar atļauto ātrumu līdz 50 km/h, rada satricinājumu ielas tiešā tuvumā esošajām dzīvojamajām mājām un saimniecību ēkām.

17. jūlijā Ādažu novada dome sākotnēji noraidīja iesniegumu, jo nepastāv formāli apstākļi, lai pašvaldība noteiktu ātruma ierobežojumu.

18. augustā novada dome saņēma atkārtotu iesniegumu no iedzīvotājiem, kurā tika minēti papildus argumenti un fakti, kas netieši apliecināja transporta līdzekļu radīto negatīvo ietekmi uz ēkām un būvēm ielas brauktuves tiešā tuvumā. Pēc lietas apstākļu pārbaudes dabā, pašvaldības ceļu inženieris pieņēma lēmumu par ātruma ierobežošanu Draudzības ielā.

Vēstules iesniedzēju parakstītāju vidū nav Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš”.

Gan pašvaldība, gan pats politiķis noliedz, ka viņš ko būtu zinājis par ceļazīmes uzstādīšanu un tā noteikti neesot uzlikta viņa ērtības labad, lai viņam ātri braucošās automašīnas viņam netraucētu mieru. Tomēr nu rodas jautājums: ja jau Bērziņš neko nav zinājis par šīs zīmes uzstādīšanu, tad viņš neliekas zinis, kā dzīvo viņa kaimiņi un kas viņus satrauc, jo ceļazīme taču esot uzlikta pēc ielas komitejas lūguma.

Elmārs Barkāns/Foto: Facebook, Ieva Lūka/LETA