Piemērotos līgumsoda rēķinus varēs apmaksāt klientu apkalpošanas centros
Runā Rīga
2015. gada 16. decembris, 13:10

Piemērotos līgumsoda rēķinus varēs apmaksāt klientu apkalpošanas centros

Jauns.lv

“Rīgas satiksme” informē, ka sabiedriskā transporta kontrolieru izrakstītos līgumsoda rēķinus par braukšanu sabiedriskajā transportā bez derīgas biļetes no 16.decembra varēs apmaksāt arī jebkurā no septiņiem “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem.

Līgumsoda apmaksa līdz šim bija iespējama ar kredītiestāžu (interneta bankā, bankā uz vietas) vai “Latvijas pasts” (Rīgas nodaļu) starpniecību. Tagad “Rīgas satiksme” nodrošina iespēju līgumsoda apmaksu veikt, arī ierodoties kādā no septiņiem “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem – Spīķeru ielā 1, Vienības gatvē 117A, Kurzemes prospektā 137,  Prāgas ielā 1, Brīvības ielā 384b, Brīvības ielā 191, Brīvības ielā 49/53. Veicot apmaksu, līdzi ir jāņem līgumsoda rēķins.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka klientam par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta izmantošanu ir jāveic priekšapmaksa. Gadījumos, kad pasažieris kontroles brīdī nevar uzrādīt braucienu apliecinošu dokumentu, kontrolieris ir tiesīgs piemērot sodu par braukšanu bez biļetes. Pasažierim ir iespēja samaksāt sodu uz vietas vai arī apmaksāt līgumsodu viena mēneša laikā no paziņojuma sastādīšanas brīža.

Līgumsoda nesamaksāšanas gadījumā pārvadātājam ir tiesības nodot soda nemaksātāja personas datus piedziņas darbības veikšanai trešajām personām, kā arī šajā periodā tiek bloķēta iespēja lietot personalizēto e-talonu.

Plānots, ka nākotnē būs iespējams arī autostāvvietās piemērotos pēcapmaksas rēķinus apmaksāt “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centros.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zomemre / Foto: Edijs Pālens/LETA