Rīgā nākamgad plānots izveidot 300 pagaidu darba vietas
Runā Rīga
2015. gada 16. decembris, 17:30

Rīgā nākamgad plānots izveidot 300 pagaidu darba vietas

Jauns.lv

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja trešdien atbalstīja 300 vietu izveidošanu algotiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem galvaspilsētā 2016.gadā. Šogad Rīgā tika izveidotas 265 šādas darba vietas.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rīgas reģionālās filiāles un Rīgas pašvaldības kopējā projekta mērķis, izveidojot šādas darba vietas, ir darba iemaņu un sociālo prasmju attīstīšana un uzturēšana ilgstošiem bezdarbniekiem, veicot darbus, kas rada sociālu labumu sabiedrībai. Pagaidu darbu veikšanai nav nepieciešama iepriekš iegūta speciāla kvalifikācija, tas sabiedriskajos darbos ļauj iesaistīties cilvēkiem bez profesijas un specialitātes.

Rīgā no 2015.gada marta līdz novembrim (ieskaitot) projektā iesaistījās 774 ilgstošie bezdarbnieki, no kuriem 18 sāka pastāvīgas darba attiecības. Paredzēts, ka projekta laikā bezdarbnieki tiks nodarbināti secīgi vai ar pārtraukumiem ne ilgāk kā četrus mēnešus gada laikā, saņemot 150 eiro atalgojumu mēnesī, ko nodrošinās NVA no valsts speciālā budžeta. Darba vietas turpinās nodrošināt pašvaldības departamenti un izpilddirekcijas, kā arī nevalstiskās organizācijas. Projektā varētu tikt iesaistīti vismaz 900 bezdarbnieki.

Sociālo jautājumu komiteja trešdien nolēma atbalstīt projektu,  2016.gadā piešķirot Rīgas domes priekšfinansējumu  47 761 eiro un līdzfinansējumu 121 464 eiro no pašvaldības budžeta programmas „Līdzfinansējums Eiropas Savienības fondiem un citiem projektiem”.

Pasākuma kopējā summa plānota 646 835 eiro. Par pašvaldības līdzfinansējumu tiks nodrošināti inventārs, materiāli, darbu vadītāju atalgojums un citi izdevumi.

Rīgā bezdarba līmenis šogad svārstījās robežās no 5,3% līdz 5,0% un bezdarbnieku skaits 30.oktobrī NVA Rīgas reģionālajā filiālē bija 15 738 personas, savukārt Rīgas Sociālajā dienestā  oktobra beigās bija reģistrētas 2260 darbspējīgas nestrādājošas personas, no kurām ilgstoši nestrādājošo klientu īpatsvars bija 25%.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Edijs Pālens/LETA